Podi de ‘Mimi’ al Nacional gal

Finalitza en la tercera posició a Serre Chevalier en un eslàlom amb corredores que també disputen la Copa del Món

Per JOAN JOSEP BLASCO

Mireia Gutiérrez en un eslàlom anterior.
Mireia Gutiérrez en un eslàlom anterior. | Agence Zoom
Nou podi per a Mireia Gutiérrez. La representant de la Federació Andorrana d’Esquí va ser tercera a l’eslàlom dels Campionats de França. Només va ser superada a Serre Chevalier per  dues corredores de Copa del Món, que van ser molt superiors a la resta.

En la primera mànega va marcar el tercer millor crono (42,60 segons), mentre que en la segona va signar el quart (43,85), per concloure amb un total d’1.26,45 minuts. Signava 27.15 punts, que no rebaixa els 16,59 que acumula en la desena llista de la FIS. La guanyadora va ser Laurie Mougel amb un registre d’1.24,21. La segona plaça la va ocupar Nastasia Noens (1.25,03). Fins a 29 esquiadores van quedar desqualificades, la majoria en la primera mànega. Només van finalitzar 28.

Esteve, quart a Baquèira

L’estació catalana de Baquèira Beret acull els Campionats d’Espanya. En el supergegant Àxel Esteve va estar a prop de pujar al podi. Va ser quart.
Va marcar un temps d’1.52,99. Kevin Courrieu va ser cinquè (1.53,17), Robert Solsona sisè (1.53,83), Arnau Puig setè (1.54,29), Arià Missé desè (1.55,36), Jan Sasplugas onzè (1.55,63), Albert Pérez setzè (1.56,65), Xavi Salvadores divuitè (1.56,97), Josh Alayrach dinovè (1.57.27), Pol Robert 22è (1.58,33) i Àlex Rius 42è (2.03,62). No van finalitzar Joan Verdú i Matías Vargas. Es va imposar Juan del Campo amb un crono d’1.50,38. En fèmines, Sissi Hinterreitner Va concloure sisena (1.57,39), Sara Raméntol novena (1.58,62) i Marta Ribó setzena (2.03,41). La guanyadora va ser Carolina Ruiz (1.55,85). Avui es disputa el gegant.

D’altra banda, dissabte es va posar punt i final a Grandvalira als Campionats Nacionals d’Andorra,  amb la prova de gegant. Verdú va ser el guanyador en categoria masculina. En noies es va adjudicar la cursa l’espanyola Julia Bargalló, mentre que la millor esquaidora andorrana va ser Raméntol, que va signar la quarta plaça, igualada amb Anna Díaz-Prieto.