Andorra La Vella

Pas de gegant

El MoraBanc suma la tercera victòria consecutiva, encarrila la permanència i deixa tocat el Fuenlabrada

Per ALBERT CANES

Bogdanovic encara Clark en el duel al Poliesportiu. FOTO: ACB MEDIA / A. MARTÍN
Bogdanovic encara Clark en el duel al Poliesportiu. FOTO: ACB MEDIA / A. MARTÍN | ACB MEDIA / A. MARTÍN
El MoraBanc Andorra va aconseguir un triomf molt treballat i d’equip ahir davant el Montakit Fuenlabrada, sumant la tercera victòria consecutiva, i van encarrilar la permanència a l’ACB. A més a més, el triomf té més importància ja que van deixar un rival directe, com és el Fuenlabrada, tocat a la zona més baixa de la classificació.

Tot i això, l’inici no prometia molt per als locals. El Montakit va ser qui va prendre l’iniciativa en els primers instants del partit gràcies a un encert quasi bé perfecte des de la línia exterior. En menys de cinc minuts, el Fuenlabrada es van poder distanciar en el marcador fins a anar 10 per sobre en el marcador (6-16). El MoraBanc feia senyals de trobar-se bé en atac, basant el seu joc en l’anotació interior i, per la qual cosa, els pivots van prendre protagonisme en aquest primer quart. Nathan Jawai i Georgios Bogris van fer quatre punts cadascú que permetien a l’equip seguir en el matx. Andy Panko va portar una vegada més el pes del seu equip, i va acabar amb 15 de valoració en el primer quart. Però qui va fer més mal en l’inici va ser Branko Cvetkovic amb tres triples que no deixaven al MoraBanc apropar-se més. Stjoanovski va liderar als tricolors amb vuit punts, la meitat fets des de la línia de tirs lliures, i dos d’ells van ser en el darrer segon del quart, que va acabar amb un resultat menys ajustat del que s’esperava (22-30). Malgrat estar ficats en el partit, l’equip andorrà va errar en defensa, i sabien que havien de millorar-la en el que quedava de partit.

Schreiner posa la directa

Ràpidament, els de Joan Pêñarroya es van apropar al marcador per no deixar lloc a la sorpresa en el segon quart. Un magnífic Schreiner encetava el segon quart amb un triple i un dos més u, però l’encert en el llançament de tres del Fuenlabrada seguia fent mal als tricolors i no els deixava igualar-los. Tot i això, el MoraBanc va millorar la seva defensa i, amb insistència, va poder arribar a posar-se per davant en el marcador abans de la mitja part, amb un Víctor Sada que ja no deixava marge de dubtes sobre la seva recuperació. Les penetracions a cistella del català van posar el 48-45 a la fi de la primera part.

Jaleel Akindele es va menjar a Jawai en la pintura en la represa i va permetre als seus empatar el partit de seguida (51-51). Panko, per la seva part, seguia portant el pes del Fuenlabrada, que s’acollia al llançament de tres per contrarestar el bon joc del MoraBanc. Tots els jugadors tricolors estaven molt endollats en el partit, demostrant que no volien deixar escapar el triomf. La jugada més destacada la va protagonitzar Betinho Gomes en un alley-oop després d’un bon contraatac. El MoraBanc va saber sobreposar-se a les adversitats i va tornar a prendre l’avantatge del partit, després d’uns instants delicats (61-59). Bogris seguia sent clau en la pintura, buscant els espais i anotant fàcilment i, per altra banda, Luka Bogdanovic estava molt encertat en el llançament de mitja distància, acabant el quart amb 15 punts i 21 de valoració, el millor de l’Andorra. Amb això, el MoraBanc gaudia de sis punts d’avantatge sobre el Fuenlabarada a la fi del tercer quart (70-64).

Moment delicat

Dues cistelles més de Bogris en la zona van posar als tricolors 10 punts per sobre només començar el darrer temps. Però just després de les cistelles del grec van arribar els minuts més delicats del MoraBanc, que no va anotar en els següents quatre minuts de joc. A més a més, algunes decisions arbitrals discutibles, culminades amb una antiesportiva a Stojanovski, van permetre al Fuenlabrada apropar-se a només tres punts (74-71). Tot i la situació, els de Peñarroya van reaccionar bé i van seguir mantenint avantatge. A falta d’un minut pel final, Panko va encistellar de tres i posava els nervis als seguidors locals (83-80), però immediatament Bogdanovic, que estava pletòric, va respondre amb un altre triple, tornant a posar sis punts de diferència (86-80), i evitant un nou final d’infart.
El MoraBanc va saber gestionar bé els darrers minuts de partit i l’encert que van tenir en el tir lliure els va portar a sumar el tercer triomf consecutiu i el novè de la temporada. A més a més, els tricolors van deixar tocats al Fuenlabrada en l’últim lloc, amb tres derrotes més, i es van posar a dos partits dels descens. Amb tot això, el conjunt de Peñarroya va igualar la millor marca anotadora de la temporada de 91 punts.