Raméntol i Esteve pugen al podi a Baquèira Beret

Els dos corredors de la FAE són tercers a l’eslàlom gegant dels Campionats d’Espanya

Per JOAN JOSEP BLASCO

Raméntol, en el tercer caixó del podi a Baquèira Beret.
Raméntol, en el tercer caixó del podi a Baquèira Beret. | FAE
Jornada profitosa per a la Federació Andorra d’Esquí (FAE) als Campionats d’Espanya, que es van desenvolupar a l’estació catalana de Baquèira Beret. En l’eslàlom gegant dos dels seus corredors van aconseguir pujar al podi. Va fer-ho en el tercer caixó Sara Raméntol i Àxel Esteve.

En categoria masculina Esteve va marcar un registre de 2.21,30 minuts i va sumar 36.71 punts FIS. Va quedar enrederit respecte els dos primers. El vencedor va ser Àlex Puente (2.19,20) i segon Pol Carreras (2.20,47). Matías Vargas va concloure en la sisena plaça amb 2.22,34, Robert Solsona va ser setè (2.23,01), Arnau Puig vuitè (2.23,75), Xavi Salvadores desè (2.24,49), Arià Missé setzè (2.26.16), Jan Sasplugas divuitè (2.27,16), Kevin Courrieu 21è (2.28,65), Albert Pérez 22è (2.29,53), Marc Vieitez 24è ( 2:29,72) i Pol Robert 27è ( 2:32,50). En la primera mànega quedaven desqualificats Joan Verdú, Josh Alayrach, Àlex Rius, Louis Rimbert, Bruno Ribeiro i David Rous, i en la segona seguia el mateix camí Marcos Argüelles.

En noies Raméntol finalitzava també en tercera posició, amb un temps de 2.27,19. Va marcar 42.01 punts FIS. Carolina Ruiz va tornar a imposar-se després d’adjudicar-se el supergegant. Parava el cronòmetre després de les dues mànegues amb un acumulat de 2.25,73. E l segon lloc va ser per a Núria Pau amb 2.26,19. Sissi Hinterreitner va ser vuitena amb un registre de  2.30,06 i Marta Ribó dissetena amb 2.36,67.

Amb la prova de gegant es donen per finalitzats a Baquèira els Campionats d’Espanya. La FAE sumava en la darrera jornada els dos primers podis en aquesta edició de l’esdeveniment.