PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Moment per a Blanch

Les tres setmanes de baixa d’Stojanovski obre les portes a l’aler català, que en els últims partits no ha jugat

Per JOAN JOSEP BLASCO

Marc Blanch, en una sessió d’entrenament del MoraBanc.
Marc Blanch, en una sessió d’entrenament del MoraBanc. | Tony Lara
La baixa de Vojdan Stojanovski durant tres setmanes és un bon maldecap. Ho és perquè des de la seva arribada, i la de Luka Bogdanovic, el BC MoraBanc Andorra ha canviat de cara. I de dinàmica, perquè ara les victòries s’acumulen, un fet que no havia succeix en tota la temporada. La seva absència marcarà, perquè ha estat fins ara tot un revulsiu per la seva ràpida adaptació i tot el que aporta, no només en forma de punts, que és el més visible en les estadístiques. Aquesta circumstància fa que s’hagi de trobar solucions a la plantilla, i una d’aquestes és Marc Blanch.
 
L’aler català porta setmanes sense comptar per a Joan Peñarroya. El tècnic té les seves rotacions i hi ha jugadors que no hi entren. Jordi Trias és un altre que també ha patit aquesta falta de confiança. L’entrenador no els troba lloc en la dinàmica actual. Però la baixa del macedoni permet que, per posició, Blanch tingui la seva oportunitat. Perquè aquesta campanya, a la Lliga Endesa, no se sembla en res a la rellevància que tenia a la LEB Or. En el que va de curs ha jugat 176 minuts. De la primera plantilla només estan per sota el mateix Stojanovski (174), acabat d’arribar, i Román Martínez (129), que ja no hi és. La resta són del segon equip: Guille Colom (7), Roger Lliteras (1) i Filip Knezevic (1).
 
La baixa del macedoni, que en els últims cinc partits sumava 15,8 punts de mitjana, «està clar que és un contratemps important, perquè l’equip havia trobat una línia. Ens estava aportant molt», admet Peñarroya, que lamenta en el moment en el que arriba, ja que «quan sembla que la cosa comença a anar bé tens un contratemps». Les alternatives davant l’absència del balcànic les busca a a l’equip. «Tenim plantilla per solucionar-ho i com hem fet sempre els companys hauran de fer un pas endavant perquè la seva absència es noti el menys possible». I Blanch és una d’aquestes opcions, per a que  “comenci a tenir un protagonisme que enles últimes setmanes per les circumstàncies no les ha tingut”. Perquè no juga des del partit contra La Bruixa d’Or Manresa, on va sortir a la pista només 2.22 minuts en pista. Després no va intervenir contra el Laboral Kutxa Baskonia, Iberostar Tenerife, Joventut de Badalona i Montakit Fuenlabrada. Abans del matx amb els manresans el seu protagonisme també era limitat.
 
Les ciscumstàncies van provocar el seu ostracisme. «Ve d’una lesió que l’ha aparat sis jornades en un moment important de la temporada i quan es recupera, entra a l’equip el Vojdan i perd protagonisme», indica l’entrenador, remarcant que «porta dies sense una regularitat en el joc. Està entrenant bé, no és fàcil després d’estar un temps sense tenir molta participació, però és un jugador expert que haurà de lluitar contra l’ansietat de no haver de demostrar res perquè no ens ha de demostrar res. Ha de ser ell i no li demanarem que faci coses que no ha fet o no volem que faci». Blanch tindrà més rellevància, així com la resta de companys: «A nivell de joc no podem variar gaire perquè no tindria sentit. Amb els altres jugadors haurem de repartir els seus minuts».
 
El MoraBanc està en ratxa i Peñarroya era nomenat millor entrandor del mes de març. Un reconeixament que «es basa en les victòries de l’equip», remarca el tècnic, que li treu valor personal en favor del treball col·lectiu. Davant el Fuenlabrada van sumar un triomf que deixa tocat de veritat als madrilenys, que es troben cuers a tres derrotes dels andorrans. La classificació es comença a definir, però encara queden jornades per davant. «És una victòria molt important però que no és decisiva perquè tothom veu com està la classificació i com estan responent els equips de la part baixa», per tant, «deixem una distància important però no definitiva”. Peñarroya només vol fixar-se en el que fa el seu equip. En com juga i els resultats que treu. I no en la resta, perquè “si mires els altres et tornes boig, perquè veus que tothom pressiona».
 
Millora en defensa i atac

Les quatre victòries i l’única derrota que suma en els últims cinc partits el MoraBanc s’enten en bona part pels números que presenta. Tant defensivament com ofensivament el conjunt és més sòlid. En aquest període només Unicaja de Màlaga, Real Madrid i Laboral Kutxa han presentat un balanç igual que el dels andorrans. 
 
L’equip ha passat d’anotar 71,9 punts de mitjana per matx en les 21 jornades anteriors, a vuitanta en els cinc últimes. En defensa també és evident la millora, passant de rebre 77 a 72,6. Dels vint quarts que ha jugat en aquest període de temps, n’ha guanyat catorze, empatat dos i perdut quatre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT