PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Set candidats, tres places

Els representants de golf als Jocs dels Petits Estats sortiran d’un classificatori de 72 forats a Aravell i Cerdanya

Per Iván Moure

Alguns andorrans amb hàndicap inferior a 4,5 com Maria Creus, Kevin Esteve i Ramon Armengol, al desembre al clínic d’Aravell de Dubuisson.
Alguns andorrans amb hàndicap inferior a 4,5 com Maria Creus, Kevin Esteve i Ramon Armengol, al desembre al clínic d’Aravell de Dubuisson. | CG PRINCIPAT
En un parell de setmanes ja se sabrà quins són els representants tricolors als Jocs dels Petits Estats que es disputaran al juny a Islàndia. La Federació de Golf d’Andorra (FGA) ha decidit que finalment seran quatre, i no cinc, les proves del torneig classificatori per definir les places.
 
La selecció es farà entre aquest cap de setmana vinent i el que ve. Els dies 11 i 12 d’abril hi ha cita al camp de la Cerdanya de Puigcerdà, on es jugarà una targeta cada dia i un total de 36 forats. L’altra meitat quedarà pendent per al 18 i 18 del mateix mes al camp Aravell de la Seu d’Urgell. S’ha suprimit, doncs, la darrera targeta de 18 forats a Fontanals, finalment cancel·lada en ser impossible encaixar-la al calendari.
 
Actualment Andorra compta amb més de 300 federats i se sap segur que només vuit compleixen el criteri exigit pel Comitè Olímpic Andorrà, que és el de tenir un hàndicap 4,4 o menor. En la categoria masculina hi ha Ramon Armengol, Pau Pérez, Àxel Rabanal, Gonzalo Mendoza, Guillem Prats, i els germans David i Kevin Esteve, aquest últim des de fa poc ja amb llicència professional, sent així el primer andorrà que ho aconsegueix. En fèmines tan sols hi ha Maria Creus. 
 
DEFINIDA LA PLAÇA FEMENINA
Això vol dir que si en un principi l’entitat que presideix Xavier Espot havia demanat al COA dues places masculines i dues més de femenines, finalment seran tres i una. Creus, doncs, té la seva presència a Islàndia garantida i els set preseleccionats s’hauran de disputar les altres tres places que hi ha en joc en medal play i en escratx, és a dir, que els tres jugadors que menys cops aconsegueixin després de jugar els 72 forats seran els escollits, sempre i quan el COA acabi donant el vist i plau a les quatre places que de fet ja ha previst la Federació.
 
El COA ha fixat com a termini màxim per entregar la llista de representants en golf la segona quinzena  d’abril, així doncs si algun dels quatre dies de competició les condicions climatològiques impedeixen jugar, no es buscarà cap altra data, «excepte si tots els jugadors es posen d’acord», va detallar el membre de la junta directiva i també president del CG Principat Gerard Rieger. Les dates lliures que queden, però, són de dilluns a divendres i per tant es fa difícil aquesta possibilitat.
 
El requisit mínim imposat de tenir un hàndicap de 4,4 o inferior ha fet que joves promeses com Ricard Morat es quedin sense opcions d’anar a Islàndia. Amb tot, Rieger va justificar: «La Federació va nàixer fa set mesos, es tracta d’un esport nou als Jocs i per tant partim de zero, sense cap referència. No és fàcil imposar uns barems perquè tampoc no sabem el nivell de la resta de països participants, però esperem un gran nivell. Sap greu haver de deixar d’altres jugadors també vàlids, però el nivell competitiu serà molt exigent i requerirà hàndicaps baixos».
 
Amb tot, tenir vuit jugadors per sota de 4,4 ja és un gran mèrit i garanteix sobretot certa experiència i fortalesa mental, condicionants bàsiques per als Jocs, que com el classificatori, constarà de quatre dies de competició i 72 forats.
 
ESCABRÓS, SEGON AL TERRES DE LLEIDA
Josep Escabrós va aconseguir la segona posició a la Copa de Golf Terres de Lleida que va acabar el diumenge passat al camp Raïmat després de dos caps de setmana de competició, la primera del qual s’havia disputat a Aravell. L’andorrà va ser superat tan sols Antoni Sánchez, vencedor. En fèmines va guanyar Cristina Casanella i segona va ser Canolich Servat. En escratx es va imposar Josep Durano per davant de Francisco Rodríguez i en sènior la millor va ser Antònia Gòdia i el segon, Ramon Otto.
 
La Terres de l’Ebre és la segona competició de la temporada 2015 al camp d’Aravell –segons el calendari, ja definit fins a finals d’any–, allà on hi juga el gruix de llicenciats andorrans en competicions que habitualment són socials. Els guanyadors van ser Sergio González en categoria superior i Marta Cucurull en l’inferior. La pròxima cita serà el Torneig per parelles del Cargol, datat per al 18 d’abril i que per tant coincidirà amb l’última jornada del torneig classificatori per als Jocs dels Petits Estats d’Islàndia. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT