PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els hotels superen les previsions registrant un 85% de l’ocupació

Els comerciants no es veuen beneficiats per l’augment de turistes

Per MARISA DA COSTA

Una visitant camina amb la maleta de viatge per l’Avinguda Meritxell.
Una visitant camina amb la maleta de viatge per l’Avinguda Meritxell. | TONY LARA
La Setmana Santa conclou amb xifres satisfactòries tant pel sector hoteler com per a les pistes d’esquí del país, un increment del que no s’han vist beneficiats els comerciants, que malgrat la gran afluència de turistes a les principals avingudes, no van copsar la seva atenció.

Les pernoctacions als hotels del Principat van superar les previsions inicials, obtenint finalment un 85% d’ocupació i superant el 80% esperat. Aquests percentatges doblen les quanties obtingudes el mateix període de 2014, quan els hotels van omplir únicament aproximadament el 45% de les seves instal·lacions.

El degoteig de turistes va iniciar-se el Dijous Sant, el passat 2 d’abril, allargant-se les seves estades fins a començaments d’aquesta setmana. El punt àlgid es va donar el cap de setmana, coincidint amb l’entrada de més de 16.800 vehicles provinents, en gran mesura, dels territoris de proximitat.
Unes temperatures agradables i el bon estat de la neu van afavorir que finalment molts visitants decidissin allargar les seves estades als allotjaments del Principat.

Els usuaris es van repartir de manera equilibrada per totes les parròquies, sent els pobles propers a les estacions d’esquí on es va donar una major ocupació hotelera.

El director i portaveu de la Unió Hotelera d’Andorra, Òscar Julián, trasllada la satisfacció moderada de l’agrupació per les xifres obtingudes. No obstant, manifesta que «la despesa mitjana realitzada pels visitants d’aquesta Setmana Santa ha estat inferior a la registrada en altres moments de la temporada». Com ja havien assegurat els comerciants, «les aglomeracions de gent al carrer no han implicat una major inversió en productes d’electrònica, joieria, roba o oci, en general, com sí que succeïa anys enrere».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT