PUBLICITAT

Banco Madrid comunica als 270 empleats la pèrdua de la feina

El Fons de Garantia Salarial fixa una indemnització màxima de 18.377 euros

La seu de Banco Madrid.
La seu de Banco Madrid. | EL PERIÒDIC
Els administradors concursals de Banco Madrid han comunicat als 270 empleats de l’entitat bancària que posaran en marxa un expedient de regulació de treball (ERE en les sigles en castellà) com a conseqüència del procés de liquidació en què es troba el banc pel cas de presumpte blanqueig de capital. Banco Madrid és filial de Banca Privada d’Andorra (BPA), l’empresa mare que també està intervinguda i està sent investigada. La plantilla de Banco Madrid va rebre la notificació el Dilluns de Pasqua, segons va informar el diari Cinco Días en la seva edició d’ahir.

Els nous responsables de Banco Madrid han donat un termini de quinze dies a la plantilla perquè designin els tres representants que negociaran amb els administradors concursals les condicions d’acomiadament que se’ls aplicaran.

A Espanya existeix el Fons de Garantia Salarial (Fogasa), un organisme públic adscrit al ministeri de Treball i Seguritat Social que garanteix als treballadors salaris i indemnitzacions. El Fogasa estableix, per al sector financer, una quantitat màxima que es fixa en 18.377 euros per empleat. La mitjana d’indemnitzacions del sector financer per tancament l’any 2014 era de 60.726 euros. L’any 2011 es van arribar a pagar 128.211 euros.

D’altra banda, més de 14.800 clients de Banco Madrid estan pendents de saber a partir de quan podran recuperar fins a 100.000 euros dels seus dipòsits. El Fons de Garantia de Dipòsits, dotat pels recursos que aporten les entitats financeres, ha de tornar els diners en un termini de vint dies. En les pròximes hores s’ha de saber a partir de quan es compta el termini: des del 18 de març, quan es va pronunciar el Banc d’Espanya, o des del 25 de març, quan el jutge va emetre l’aute del concurs. Amb tot, els dipositants podran recuperar els seus fons –o una part– abans que acabi l’abril.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT