PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Acord entre PS i SDP per presidir el grup parlamentari mixt

López serà el president del grup i Naudi, el suplent en el càrrec

Per JOSEP ROMERO

Els màxims representants de SDP i PS, Víctor Naudi i Pere López.
Els màxims representants de SDP i PS, Víctor Naudi i Pere López. | TONY LARA
PS i SDP van tancar aquesta setmana un acord de legislatura segons el qual el grup mixt serà presidit per Pere López i Víctor Naudi serà el suplent en el càrrec. Segons Naudi el pacte al que es va arribar va ser relativament fàcil d’aconseguir. Es va intentar «no allargar massa les negociacions davant l’actual situació creada al país arran de la crisi financera». 
 
El cap de llista del SDP va matissar que l’entesa no suposarà necessàriament que a les sessions a l’hemicicle cadascun actuï de forma conjunta tant en les intervencions com en el moment de les votacions. 
L’acord també contempla el repartiment definitiu del nombre de comissions en les que participaran PS i SDP. Es previst que les negociacions es tanquin abans de dimarts vinent, jornada en que tindrà lloc la propera sessió parlamentària. La mateixa tindrà com a únic punt de l’ordre del dia l’elecció dels membres que participaran en el Consell d’Europa. 
 
Aquest compromís entre les dues formacions polítiques permetrà que el PS estigui representat en 8 comissions parlamentàries, mentre que el SDP hi serà en 6. Després d’acceptar tant els grups de DA com Liberals el vot ponderat, a banda les dues formacions podran ser presents a totes les comissions que vulguin, segons estableix el mateix reglament. 
 
FRAGILITAT DEL GOVERN/ D’altra banda, Naudi va qualificar a l’executiu de Martí de ser «un govern fràgil que posa en evidència les dificultats internes existents en el si de Demòcrates per Andorra «alhora de poder tancar definitivament el seu gabinet. Una precarietat que, segons el cap de llista del SDP, és fruit de tenir que contentar a «moltes cadires», la qual cosa es reflexa en les dificultats del cap de Govern per poder completar el quadre de ministres, en aquest cas posar nom i cognoms als titulars de Salut i Cultura. Fins que Martí no estigui recuperat del tot la incògnita no quedarà resolta. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT