PUBLICITAT

Andorra, 7è país del món que consumeix més alcohol

Bielorússia passa, en un any, d’obrir el rànquing a ser 10è

Andorra, 7è país del món que consumeix més alcohol
Andorra, 7è país del món que consumeix més alcohol | Tony Lara
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha fet públic un informe que analitza el consum d’alcohol en tot el món. Segons aquest estudi, la mitjana mundial del consum de begudes alcohòliques al 2014 està en 15,87 litres per persona. Per tercer any consecutiu, Andorra ocupa la setena posició i Bielorrúsia protagonitza un curiós fet. En un sol any ha passat de liderar el rànquing (17,5 litres al 2013) a ocupar el 10è lloc (15,13 litres al 2014). Portugal ha deixat d’aparéixer entre els 10 primers i Espanya està força lluny dels llocs de privilegi alcohòlic.
El rànquing l’encapçala Moldàvia, país amb pocs anys d’història com a estat independent, però famós per tenir algunes de les millors vinyes del món. La República Txeca tampoc sembla perdre el temps i, com  a segona, acumula 16,45 litres per persona. L’absenta i la cervesa són les grans estrelles del país en aquest apartat. Hongría és tercera (16,27 litres) amb molts consumidors de Tokaji, un vi blanc dolç que es pren a les postres. El vodka és, evidentment, el preuat líquid a Rússia, quart país més borratxo del món amb 15,67 litres d’alcohol per càpita. Seguint amb la tònica del nord d’Europa, Ucraïna i Estònia són cinquens i sisens, respectivament, en aquesta curiosa classificació.
Acomodat en la setena plaça trobem Andorra. 15,48 litres d’alcohol per persona a l’any és una xifra gens menyspreable tenint en compte els 467 quilòmetres quadrats que forma el país. La tuica, beguda que es produeix a partir de la destil·lació de prunes fermentades, porta Romania a ser vuitena. Eslovènia signa una mitjana de 15,19 litres per persona i Bielorússia exhibeix el vodka com la seva millor arma i baixa a la desena posició amb 15,13 litres d’alcohol.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT