PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Exàmen amb l’Estudiantes

El MoraBanc i el conjunt madrileny busquen una victòria que els permeti posar distàncies amb els llocs de descens

Per JOAN JOSEP BLASCO

Safata de Sada contra el CAI Saragossa.
Safata de Sada contra el CAI Saragossa. | ACB Photo
Partit important però no decisiu. És el que no s’ha cansat de dir l’entrenador del BC MoraBanc Andorra, Joan Peñarroya, al llarg de la setmana. El Movistar Estudiantes visita avui el poliesportiu en una jornada on l’atenció estarà posada en varis emplaçaments, perquè els sis últims de la classificació s’enfronten entre ells.
 
Un d’aquests duels es viu al Principat, entre dos conjunts amb idees clares. Per part madrilenya, no complicar-se la vida i distanciar-se dels cuers. Els andorrans també volen fer forat entre els últims. «Hem de pensar més en el nostre joc que no pas en la transcendència del partit», subratlla Peñarroya. Es tracta d’un matx «important, com venent sent el de l’últim mes i mig a casa». Queden tres partits com a local. Si es guanyen, l’equip obtindrà les dotze victòries que en bona part asseguraria la permanència a la Lliga Endesa. Però el tècnic fuig d’estadístiques: «Els números serveixen de poc fins que no són matemàtics».
 
El que té molt present és el partit de la primera volta disputat a Madrid. El MoraBanc va tenir la victòria a tocar, però finalment es va escapar i va perdre un duel amb una anotació baixa (58-55). De fet, és el partit en què els andorrans han anotat menys punts. El matx va tenir conseqüencies pels dos conjunts implicats. «Va ser clau per a ells i nosaltres. Va ser a cara o creu i va canviar les dinàmiques d’ambdós» en les següents jornades. El tècnic terrassenc confia portar l’enfrontament cap a la seva banda, on li interessa: «Ha de ser un partit llarg i que al final ens surti cara a nosatres». Amb qui podrà comptar és amb Vojdan Stojanovski, que s’ha perdut per lesió els darrers dos partits. El macedoni «estarà disposició d’ajudar l’equip, però no sabem el com ni el quan». Aquesta setmana ha tornat als entrenaments i podrà disposar de minuts, tot i que el seu estat físic no és l’ideal a nivell muscular per un partit d’aquesta exigència.
La plantilla té ben interioritzada la transcendència del matx. L’afronta «com tots els partits, com una final», indica Betinho. El portuguès no és dels que els agrada pensar en suposicions a l’hora de prova d’establir amb què està assegurada la permanència: «Mai faig càlculs. Sempre penso en guanyar el pròxim partit».
 
Salvació a tocar
L’Estudiantes arriba amb ganes de marxar d’Andorra amb més de mitja permanència assegurada. «Guanyar suposaria deixar enrera qualsevol indici de dubte relacionat amb les dues últimes places. Guanyant a Andorra no seria matemàtic però dissiparia dubtes», indica el seu entrenador, Txus Vidaorreta, que remarca dels andorrans «la seva gran amenaça és el tir de  tres», pel que vigilarà de forma especial als exteriors. Sap que serà un matx complicat: «Esperem un partit tens, amb un Andorra que es juga moltíssim. Hem d’igualar aquesta ambició i intensitat. Si a nosaltres guanyar ens permetria enganxar-nos als de davant i acabar amb els dubtes per sota, per a ells és el mateix perquè estan més cenyits». Els madrilenys tenen la baixa per lesió de Dani salgado, que no s’ha recuperat dels problemes en l’abductor llarg de la cama esquerra.
 
Venç qui juga de local
Els enfrontaments entre andorrans i madrilenys sempre s’han resolt de la mateixa manera, amb victòria del conjunt local. Els 7 precedents que existeixen des de la temporada 1992-93 així ho diuen.
PUBLICITAT
PUBLICITAT