Jawai marca territori

L’australià fa el seu millor partit amb el MoraBanc i el reaparegut Stojanovski encistella un triple decisiu

Per JOAN JOSEP BLASCO

Jawai es fa espai sota la cistella entre Slokar i Martín per atrapar el rebot.
Jawai es fa espai sota la cistella entre Slokar i Martín per atrapar el rebot. | Tony Lara
La història continua i els duels entre el BC Morabanc Andorra i el Movistar Estudiantes se segueixen decidint a favor de qui juga com a local (81-76). Sempre ha estat així i ja van vuit partits. Els de Peñarroya van saber portar el partit i sobretot, saber patir en els moments delicats, amb un Jawai que va fer la seva millor actuació des de que és al Principat. Ara queda esperar que fan la resta de rivals el cap de setmana.

La sortida andorrana en aquesta ocasió va ser bona i després d’una primera embranzida madrilenya, un parcial de 9-0 permetia capgirar el marcador i posar una avantatge de 16-10. Schreiner, Bogris i Sada anotaven de dos, i Stojanovski, acabat de reaparèixer després de perdre’s dos partits consecutius per lesió, s’estrenava amb un triple. Simpson trencava el parcial. Sota la cistella Bogris tenia la moral menjada a Simpson, que no sabia com superar la defensa del pivot grec. Stojanovski i l’hel·lè tancaven el quart (20-12).

L’Estudiantes tornava a la pista amb la intenció que el matx no se li escapés en aquest inici. Adadori i Van Lacke eren els primers en veure cistella. I després que Bogris tallés la reacció, va aparèixer Martín, amb vuit punts consecutius. Els visitants es posaven un per sobre aprofitant les pèrdues de pilota andorranes. Peñarroya va demanar temps mort i les seves paraules van fer efecte en els seus jugadors. Green anotava, Martín errava dos llançaments de tres seguits, i Jawai es feia amo i senyor de la pintura. Materialitzava sis punts consecutius, els quatre primers amb dues esmaixades després de fer-se espai. L’australià seguia encertat i la defensa funcionava. A falta de vuit segons Betinho s’internava per convertir una safata. Fernández materialitzava a continuació un coast to coast per posar al descans el 37-34.

Màxima igualtat la que es va viure en la tornada a la pista. El quart finalitzava 58-54, però entre mig van passar moltes coses, com la primera cistella de Bogdanovic, amb un triple. Fins llavors havia tingut la negra i ho havia fallat tot. Es va veure un duel de llançadors entre Navarro i Fernández, també a Jawai veient cistella, i seguint penjant-se d’ella. I Sada atrevint-se des de més enllà de la línia de tres, anotant-ne dos. L’Estudiantes en el quart va ser capaç de posar-se tres a sobre (48-51), però el MoraBanc va saber canviar la tendència a temps.

Jawai es convertia en imprescindible i es notava quan era en pista. Peñarroya només el feia sortir per a que agafés aire. El MoraBanc manava, però els col·legials no permetien que les diferències fossin insalvables. Es van anar acostant i al darrer minut es decidia tot després d’un 2+1 d’Adadori que posava el 75-73. Arribava un atac decisiu i aquí Stojanovski agafava la responsabilitat i anotava un triple vital. Des dels tirs lliures van decidir els andorrans i la cistella de tres de Fernández de res va servir.