PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’AREB mira cap a França

El Consell d’Administració està format per tres homes procedents de la banca gala

Per ARNAU COLOMINAS

Cinca, al Consell General el dia que es va aprovar la Llei.
Cinca, al Consell General el dia que es va aprovar la Llei. | TONY LARA
ahir va entrar en vigor la Llei de mesures urgents per implantar mecanismes de reestructuració i resolució d’entitats bancàries, que va ser aprovada el dia 2 d’abril i que va precipitar la constitució del Consell General. Amb la llei aprovada, ja es poden començar a desenvolupar-ne els mecanismes per tal d’acomplir la seva finalitat, que és «regular els processos de reestructuració i resolució d’entitats bancàries, establir els mecanismes que redueixin el risc que es produeixi un supòsit de resolució, així com crear el règim jurídic de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) i del Fons Andorrà de Resolució d’Entitats Bancàries (FAREB), amb la finalitat de protegir la confiança, la credibilitat i l’estabilitat del sistema financer». Ahir es va publicar al BOPA el seu Consell d’Administració, que té dos membres nomenats pel Govern i dos membres més nomenats per l’INAF.

Una ordre ministerial emesa ahir al Butlletí i signada pel Ministre de Finances Jordi Cinca, nomena Albert Hinojosa, director del Departament de Tributs i Fronteres del Govern, com a membre del Consell d’Administració de l’AREB en qualitat de president, l’altre membre nomenat directament pel Govern és François Lemasson, que anteriorment havia tingut nombrosos càrrecs de rellevància a l’administració francesa.

Per la seva banda, l’INAF també va designar als dos membres que segons la llei li pertoca. Aquests són Armand Pujal, home vinculat al Banc de França durant anys, com a vicepresident del Consell d’Administració i Charles Cornut, exdirector del Directori francès de Fons de Garantia.

Ara, aquest Consell d’Administració haurà de liderar el procés per, tal i com preveu la llei, donar solució a la situació de Banca Privada d’Andorra. Una llei que contempla els escenaris de venda de l’entitat, la represa de les seves activitats de manera total o parcial o en últim terme la liquidació de l’entitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT