PUBLICITAT

París

Saboya estreny la relació amb França mentre s’acosta a la UE

El ministre d’Afers Exteriors es troba amb el seu homòleg a París

Per EL PERIÒDIC

El ministre Saboya amb el secretari d’Estat Harlem Désir, ahir a París.
El ministre Saboya amb el secretari d’Estat Harlem Désir, ahir a París. | CHRISTOPHE GLAUDEL
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va argumentar ahir a París que «l’inici de les negociacions amb la Unió Europea i la voluntat d’accedir al mercat interior s’inscriuen en la continuïtat de l’important procés de reforma que Andorra ha realitzat durant el passat mandat». Saboya es va reunir ahir amb el secretari d’Estat d’Afers Europeus del Govern francès, Harlem Désir, una trobada que va evidenciar les excel·lents relacions entre els dos països. El ministre va destacar «la voluntat del nou Govern de seguir treballant amb França per reequilibrar i reforçar les relacions bilaterals en particular en l’àmbit econòmic». 
Andorra va iniciar formalment les negociacions de l’acord d’associació amb la UE el passat 18 de març en un acte acte oficial a la seu de la Comissió Europea, a Brussel·les. Saboya es va reunir amb la vicepresidenta de la Comissió Europea i Alta Representant per a la Política Exterior i de Seguretat de la UE, Federica Mogherini. Les converses també van començar amb els petits Estats de Mònaco i San Marino.
El titular de la cartera d’exteriors va afegir que participarà a la pròxima missió econòmica entre Andorra i la Regió de Migdia-Pirineus, que tindrà lloc a finals de juny, i va subratllar la importància de millorar els accessos entre França i Andorra.
 
BPA I L’ACORD MONETARI / Saboya també va informar Désir de la situació de l’afer BPA i va destacar que és indispensable seguir el camí de les reformes i de la transparència financera internacional i va destacar la importància de la incorporació de la legislació en matèria de lluita contra el blanqueig en el marc de la implementació de l’Acord Monetari. El polític andorrà va deixar clar que el Govern ja havia anticipat l’adaptació de la legislació europea en matèria de resolució d’entitats bancàries amb la finalitat de dotar-se dels instruments adequats per gestionar la situació.
Per la seva part, el secretari d’Estat d’Afers Europeus francès va reiterar el suport de França perquè les negociacions de l’Acord d’Associació entre Andorra i la Unió Europea puguin avançar de la millor manera. 
El ministre Saboya va expressar el suport d’Andorra perquè la Cimera sobre el clima que se celebrarà a París el proxim mes de desembre sigui un èxit i va aprofitar per convidar Désir a fer una visita oficial al Principat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT