PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cap al pas definitiu

MoraBanc i Sevilla s’enfronten amb la intenció de vèncer a un rival directe per encarar la permanència

Per JOAN JOSEP BLASCO

Schreiner busca un company a qui passar-li la pilota en el partit contra l’Estudiantes.
Schreiner busca un company a qui passar-li la pilota en el partit contra l’Estudiantes. | Martin Imatge
La permanència és a tocar. Els enfrontaments directes en aquest tram final del curs estan decidint bona part de la classifiació en la zona baixa i el BC MorBanc Andorra en té un d’aquests avui al poliesportiu d’Andorra (21.00 hores). Rep a un Baloncesto Sevilla que en les últimes setmanes ha revifat, i ha passat de ser carn de LEB Or, a tenir ben encaminada la salvació. Aquest és un duel entre dos equips amb un mateix objectiu. No només el de guanyar, sinó també el de donar-li continuïtat a la bona dinàmica en la que estan immersos per arribar l’abans possible a l’objectiu de la salvació i continuar una temporada més a la Lliga Endesa.
 
I tot això ho ha aconseguit Luís Casimiro, que des de que es va fer càrrec de la banqueta andalusa l’equip és un altre. Tot el talent que tenen els seus joves jugadors el sap canalitzar. El tècnic del conjunt andorrà, Joan Peñarroya, indica que el seu homòleg ha estat capaç de «dotar l’equip de coneixement a la Lliga. És un entrenador expert» que està saben treure el millor dels seus pupils: «Està traient molt de suc al talent que tenen els seus jugadors».  Està aconseguint que hagin «millorat les seves prestacions».
 
Però com sempre el que espera és que els seus estiguin realment bé. Que demostrin la mateix capacitat de competitivitat de les darreres jornades, que l’han portat a sumar un nombre de victòries que permeten estar en una situació a la classificació força més tranquil·la que setmanes enrera, on havia de mirar de forma reiterada pel retrovisor. «Tenim unes ganes grans de guanyar i que la nostra gent s’emporti una alegria», exposa. Es presenta un partit interessant, no només pel que hi ha en joc, sinó també per la dinàmica positiva per la que estan passant «dos equips que estan en el millor moment de la temporada, el que garanteix un bon partit».
 
Entre les diverses claus per guanyar està la de mantenir el joc i l’encert que han estat demostrant darrerament. Sense dubtes. Tindrà més opcions de vèncer «el que sigui més fidel al seu estil, porti el seu ritme de joc. El que estigui més a prop del que l’ha fet en els últims partits aconseguir les victòries. Ens interessa un partit en el que portem el ritme  que el rival no estigui còmode i que tinguem la capacitat de passar-nos bé la pilota i trobar el millor company». I els andorrans sobretot hauran de saber frenar el talent de les joves peces de la plantilla sevillana, que com qualsevol equip d’aquestes característiques et poden posar en veritables problemes si tenen el dia encertat, en el que tot els hi surt: «Si et descuides una mica se’t pugen a les barbes com acostuma a fer tot el jovent avui en dia. Van sobrats de qualitat i físic». 
 
En una banda i l’altra són conscients de la importància del matx, però «no es una setmana diferent», assenyala Thomas Schreiner. Per l’austríac «tots els partits de la temporada valen el mateix» i aquest només és un més, tot i la rellevància que té de cara a la salvació. Considera que el Sevilla «és un equip molt complert i perillós», i més ara, que en «les últimes setmanes han jugat molt bé, però nosaltres també, i tenim jugadors de molta qualitat». Buscaran sumar un nou triomf i estan «motivats com sempre, com cada partit». Res d’especial respecte d’altres ocasions.
 
A la primera volta el MoraBanc va aconseguir la primera victòria de la temporada a domicili precisament a Sevilla. I en un partit que van saber portar i dominar. Però aquell antecedent de ben poc serveix per totes les variacions que s’han viscut en una i altra banda: «Nosaltres hem canviat molt i tenim altres jugadors. Ells tenen un altre entrenador i un altre estil de joc. Nosaltres també juguem d’una altra manera». Remarca que el rival compta amb una plantilla «amb jugadors molt joves però amb molta qualitat». Però més que pensar en el rival, Schreiner es fixa en el que fa ell mateix i els seus companys: «El més important que l’altre equip és com juguem nosaltres. Si juguem la nostra millor versió tenim oportunitats de guanyar».
 
Tres als ‘draft’
La Lliga Endesa compta amb nou jugadors inscrits als draft de l’NBA. I d’aquests, tres són del Sevilla. Kristaps Porzingis, Willy Hernangómez i Nokola Radicevic són els que s’hi ha presentat. També ho ha fet el croat Mario Hezonja, de l’FC Barcelona. I per observar-lo va ser al Palau Blaugrana en el partit contra l’Obradoiro de dijous Pat Riley, president dels Miami Heat i que té cinc anells de campió de l’NBA com a entrenador, quatre amb Los Angeles Lakers i un amb la franquícia de Florida. És tota una institució del bàsquet mundial i després del seu pas per la capital catalana avui serà al poliesportiu d’Andorra per seguir de ben a prop a Porzingis. També hi haurà observadors dels Lakers i dels Detroit Pistons.
 
Concentració sevillana
Els dos equips són conscients de la importància del matx. Kirk Penney, aler neozelandès del Sevilla, considera que a pesar de les darreres victòries el conjunt andalús «no està salvat encara». Contra el MoraBanc «serà un partit més» en l’objectiu per assolir la permanència, sense pensar més enllà. «S’ha d’anar a pel següent rival, jugar bé i mantenir la línia dels últims partits», pel que serà «necessari jugar concentrats», des del salt iniciat. «Sempre és important començar bé els partits, però més al final de temporada, perquè remuntar sempre suposa un treball enorme», el que comporta que necessiten «jugar concentrats des de l’inici».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT