PUBLICITAT

Andorra la Vella

Exhibició i festa

El MoraBanc Andorra assegura la permanència a l’ACB mostrant un espectacular nivell de joc

Per ALBERT CANES

Els jugadors del MoraBanc surten a la pista per celebrar amb l’afició del Poliesportiu el gran partit realitzat i la certificació de la permanència a la Lliga Endesa. FOTO: ACB MEDIA / A. MARTÍN
Els jugadors del MoraBanc surten a la pista per celebrar amb l’afició del Poliesportiu el gran partit realitzat i la certificació de la permanència a la Lliga Endesa. FOTO: ACB MEDIA / A. MARTÍN | ACB MEDIA / A. MARTÍN
Va ser una meravella de nit en tot el seu conjunt. Cap vegada aquesta temporada havia estat tot tant rodó al Poliesportiu d’Andorra: equip i afició van estar a un nivell espectacular per signar un moment únic. I no era per menys: el MoraBanc va certificar la permanència a l’ACB.
 
Des de l’inici ja va ser tot perfecte. Un triple de Stojanovski va donar pas a un parcial de 9-0. El Sevilla va començar a sumar en els llançaments sota cistella tirant d’alçada i es va arribar a posar a quatre punts a la meitat del quart (14-10), però els tricolors van mantenir-se ferms en un joc espectacular amb jugades d’exhibició. L’encert en el llançament de tres punts, quatre en set intents en aquest quart, van posar el MoraBanc amb onze punts d’avantatge passats els 10 primers minuts, havent realitzat un dels millors quarts de la temporada (26-15). 
 
Evidentment, el conjunt andorrà no va abaixar els braços en el segon quart i va iniciar-lo igual que el primer: amb un triple, en aquest cas de Betinho Gomes. Oriola i Hernangómez mantenien el Sevilla de peu, imposant-se sota la cistella, però els de Peñarroya seguien ferms en els llançaments de tres i va aconseguir assolir la màxima avantatge en el marcador de +19 fins el moment. Els alley-oops anaven i venien i el Sevilla no podia aturar l’exhibició tricolor. Els andorrans van tancar la millor primera part de tota la temporada amb un resultat de 48-29, gràcies a un Nathan Jawai intractable i un Betinho que posava espectacle.  
 
En el tercer quart, el MoraBanc va abaixar una marxa i el Sevilla en va pujar una. El conjunt de Peñarroya va començar a errar llançaments fàcils i els andalusos ho van aprofitar per retallar distàncies, posant-se a 9 punts i creant l’únic moment de dubte de la nit (57-48). Afició i jugadors es van animar i va ser aleshores quan va arribar la millor versió de Shaun Green per revitalitzar el MoraBanc. Només entrar a pista va encistellar un triple i més endavant va col·locar un tap en una jugada que va acabar amb un alley-oop amb assistència seva cap a Víctor Sada. Els tricolors es van despertar i van arribar a la recta final amb 15 punts de diferència en el marcador (70-55).
 
Green va seguir animant tothom en l’inici del darrer quart amb tres triples consecutius del nord-americà que donava pas a l’inici de la festa al Poliesportiu. Schreiner s’hi va sumar amb un triple que deixava tot tancat a falta de cinc minuts pel final (82-59). Va ser llavors quan el tècnic del MoraBanc va decidir premiar a Trias i Blanch, inèdits fins el moment, amb els darrers minuts del duel. L’ovació per als dos jugadors va ser ensordidora, com la de Green i Jawai quan els va tocar seure a la banqueta. Els dos catalans del MoraBanc van poder fer una cistella cadascú per completar el quadre de puntuacions, en què tots els jugadors del MoraBanc van sumar punts, i van rebre una altra ovació única per part del públic del Poliesportiu. 
 
La festa que es va produir un cop va sonar la botzina final va ser històrica, i va marcar un dels millors moments des que aquest equip és a l’ACB. El resultat final, 89-65, però el més positiu va ser la certificació de la permanència a la Lliga Endesa, i el gran festival de tot l’equip amb l’afició. Andorra gaudirà de l’ACB un any més, com a mínim.
PUBLICITAT
PUBLICITAT