PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vallnord serà seu de la Copa del Món fins el 2018

Després dels Mundials d’aquest 2015, l’estació andorrana s’assegura ser a l’elit tres anys més

Per IVAN MOURE

La guanyadora en fèmines, Myriam Nicole, ahir en ple vol a la Massana.
La guanyadora en fèmines, Myriam Nicole, ahir en ple vol a la Massana. | Vallnord
Vallnord va acollir ahir la primera competició d’una temporada d’estiu que es presenta com una de les més importants de la història amb el repte dels Mundials de BTT i trial subratllat en vermell, fita que tindrà lloc de l’1 al 6 del setembre. El tret de sortida es donava amb una Copa Catalana de descens, competició de repercussió no tan limitada en aquesta ocasió perquè hi eren els millors exponents del panorama internacional, preparats per estudiar-se al dit el traçat que d’aquí a quatre mesos decidirà qui és el millor del planeta. «Andorra té el repte de continuar treballant per convertir-se en una seu fixa de la Copa del Món com Fort William», va valorar l’àrbitre internacional de la UCI André Lecat.
 
Va sorprendre veure in situ Toni Martí acompanyant el cònsol major de la Massana i president de Vallnord, David Baró, donat el caliu d’aquesta cita però hi havia un motiu de rerefons. Una notícia bomba que justificava la presència del Cap de Govern. Vallnord no només tindrà els Mundials 2015, sinó que des de divendres sap oficialment i en boca de la Unió Ciclista Internacional (UCI) que serà seu de la Copa del Món el 2016, 2017 i 2018. S’assegura, per tant, tres anys en l’elit, confirmant-se com un dels millors destins per a la pràctica de BTT.
La jornada d’ahir va ser un clar exemple d’això. Amb el telecabina de la Massana espatllat i el conseqüent ajornament de l’obertura del Vallnord Bike Park al públic, encara hi havia prou ambient, sobretot a l’arribada. Una bona manera de començar un any en què la bici està de moda: «La Vuelta, els Mundials i el Tour del 2016 són curses que demostren la forta aposta d’Andorra Turisme per esdeveniments de primer nivell mundial», exposava Baró.
 
La presència de l’actual campió del Món, Greg Minnaar, o la líder de la Copa del Món, Manon Carpenter, entre els 200 inscrits, expliquen l’interès que ha aixecat la prova massanenca de la Copa Catalana. Finalment van guanyar el francesos del Team Commençal Vallnord Rémi Thirion i Myriam Nicole i en la categoria júnior Blanca Aracil va ser tercera. Amb tot, només era un test del que ens espera.
PUBLICITAT
PUBLICITAT