PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els treballadors de BPA presenten les seves demandes a l’AREB

Ambdós actors es reuneixen per parlar de l’evolució de la situació

Per El Periòdic

Els treballadors de Banca Privada d’Andorra, en una reunió amb els seus representants.
Els treballadors de Banca Privada d’Andorra, en una reunió amb els seus representants. | Tony Lara
Els portaveu dels 268 treballadors de BPA es van reunir ahir al migdia amb els vocals de la recentment creada Agència de Resolució i Reestructuració Bancària (AREB), trobada efectuada amb l’objectiu de fer un repàs sobre el progrés de l’afer BPA on es van posar sobre la taula diversos temes.
 
El màxim responsable de la institució, Albert Hinojosa, va estar acompanyat durant la trobada per l’administrador actual de BPA, David Betbesé, i pels dos membres de l’AREB nomenats per part de l’institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), Armand Pujal i Charles Cornut. Tots cinc van escoltar les propostes efectuades pels representants del personal de l’entitat bancària, efectuant un anàlisi, punt per punt, de les demandes exposades per aquests i emfasitzant en aquells que no són de caire legislatiu o reglamentari, segons va poder saber EL PERIÒDIC. 
 
La representació de l’agència va informar l’altra part que, en situacions de resolució com la que podria encarar la banca privada en cas que finalment es prengui aquesta via, és habitual tirar endavant pactes específics per tal de millorar la legislació, tal com ja ha anat succeint a mesura que s’avença en l’intent de resolució del cas.
 
En cas que el camí que es prengui per tal de solucionar aquesta operació sigui la venda dels actius lícits del banc a una altra entitat, algunes de les demandes comentades ahir s’haurien de passar a argumentar davant de la possible part compradora. Tanmateix, els representants dels treballadors de BPA van voler tractar aquests punts també amb l’AREB per tal que «els coneguin de primera mà i, així, puguin ser inclosos» en una negociació que hauria de tenir lloc a curt termini. No obstant això, encara no es pot parlar d’un termini calendaritzat. 
 
De fet, Hinojosa va fer saber als seus interlocutors que, per parlar de solucions i terminis definitius, són necessaris més temps i elements de valoració com podria ser l’informe que PricewaterhouseCoopers està redactant. 
 
Abans de finalitzar la reunió i en vista de com aquesta va transcórrer,  la part afectada per la intervenció realitzada sobre BPA el passat 10 de març, va demanar poder ser partícip de la Comissió que es crearia en cas que la solució presa fos la de vendre part de l’entitat bancària, amb l’objectiu de participar de les negociacions.
 
Els representants dels professionals de BPA, que ara per ara segueixen en un moment de gran incertesa, van manifestar la satisfacció amb què van sortir de l’entrevista afirmant que «els interlocutors tenen una trajectòria professional vinculada a reestructuracions bancàries» i van percebre «un destacable component social». 
 
Amb la presentació de les demandes dels més de 260 treballadors de BPA a l’AREB s’espera que es tingui en compte la voluntat d’aquesta part, una de les més afectades.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT