PUBLICITAT

‘Testimonis BPA’ recull 271 comentaris en quatre dies

Els responsables valoren positivament l’elevat nivell de trameses

Testimonis BPA
Testimonis BPA | Tony Lara
Fins a 271 persones i entitats han remés el seu testimoni sobre l’afer BPA al FinCEN, segons un comunicat que va emetre la plataforma impulsada per Ferran Goya i Eusebi Nomen, Testimonis BPA. En quatre dies, des de dimarts 5 a divendres 8, ambdos inclosos, van recollir una quantitat important de trameses que van deixar una gran satisfacció en els responsables de la iniciativa. 
En el comunicat encoratgen als afectats que feien un ús legítim dels serveis bancaris de BPA a explicar el seu cas al FinCEN i es reitera la crítica de la plataforma a la «destructiva reacció dels portaveus del grup parlamentari de la majoria del nostre Consell General que han pretès que les notes oficials del FinCEN fessin una crida a la delació entre ciutadans», afegint que no hi ha lloc a dubte sobre el fet que el FinCEN «demana el testimoni de tota persona física, entitat, organisme oficial o ONG que realitzi transaccions legítimes amb BPA». La nota també afirma que el fet que Jennifer Shasky, directora del FinCEN, fes referència en el seu discurs del 6 de maig a la recepció de 126 comentaris a una proposta de nova regulació en la qual treballa el FinCEN sobre les diligències degudes que haurien d’adoptar les institucions financeres amb els seus clients «il·lustrava l’alt nivell d’interès en la qüestió». El comunicat, per altra banda, senyala que el FinCEN confirma que es poden seguir enviant testimonis fins la matinada del dimecres 13 de maig, hora d’Andorra.
 
S’acaba el termini imposat pel FinCEN/ Ahir es va exhaurir el temps que el tresor americà va imposar –60 dies–per presentar al·legacions a la nota enviada el 10 de març i que va motivar la intervenció de BPA per part de les autoritats. En aquest termini de 60 dies el Govern andorrà havia de presentar al·legacions a les acusacions del tresor i no ho ha fet. Els únics que van presentar al·legacions van ser els accionistes majoritari, els germans Ramón i Higini Cierco, a través del despatx d’advocats Lewis Baach, i on van demanar al FinCEN que retirés una nota que «ha tingut conseqüències molt greus» pel Principat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT