PUBLICITAT

Andorra la Vella

27 entitats participen a la Setmana de la diversitat cultural

Andorra la Vella celebra la 5a edició amb actes i activitats que es perllongaran fins diumenge

Per IMAR MARTÍNEZ

La consellera de Cultura i Participació Ciutadana del Comú d’Andorra la Vella intervé durant la roda de premsa, ahir.
La consellera de Cultura i Participació Ciutadana del Comú d’Andorra la Vella intervé durant la roda de premsa, ahir. | TONY LARA
L’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) va proclamar l’any 2002 el dia 21 de maig com el Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament. Per aquest motiu, des d’ahir i fins el proper diumenge Andorra la Vella celebra la 5a Setmana de la diversitat cultural. Aquest any s’han adherit a la iniciativa un total de 27 entitats que ompliran la setmana d’actes i activitats, amb l’objectiu de donar a conèixer les cultures que conviuen al Principat. La consellera de Cultura i Participació Ciutadana del comú de la capital, Meritxell Rabadà, va mostrar la seva satisfacció afirmant que amb la xifra d’enguany s’assoleix un rècord d’entitats participants, que des de que es va celebrar la primera edició l’any 2011 –amb un total de 20– el número ha anat creixent tot i que «cal tenir en compte que tothom hi participa voluntàriament tot i que són dates on és fa difícil perquè cal combinar-se amb les feines habituals». 
 
Per la seva part, el cònsol major, Jordi Minguillon, va destacar que el fet d’invertir un pressupost baix –2.500 euros– «demostra la eficàcia i eficiència a l’hora d’organitzar», i va afegir que «és tot un èxit». A més, va afegir que l’agenda s’ha decidit a partir de «reunions de treball amb les mateixes associacions cultural».
 
Activitat estrella / Entre les iniciatives proposades, Rabadà va destacar com a «activitat estrella» la participació en l’Inside Out Project –iniciat per l’artista francès J.R.– que en el cas andorrà consistirà en una exposició de fotografies urbana amb les cares de dos dels membres de cada entitat. Gairebé una seixantena d’imatges de gran mida –90 per 135 centímetres– que ompliran, des de dijous, el terra de la plaça de la Rotonda i que serviran per «posar cara a les entitats» i com a reconeixement de tots aquells que dediquen el seu temps lliure a promoure la diversitat cultural. L’exposició, seguint la idea del projecte, està pensada per poder ser observada però també tocada i per poder-hi interactuar. Es mantindrà a la plaça de la Rotonda fins que «aguanti pel desgast» i es farà un audiovisual amb el procés de muntatge –que es publicarà a la pàgina web del projecte Inside Out– i es farà cobertura a través de les xarxes socials per donar-la a conèixer arreu del món. 
 
Tot i que es faran activitats durant tota la setmana amb la projecció de pel·lícules, tallers i espectacles, el dia que centrarà la majoria d’actes serà el dissabte. L’epicentre de la diada serà la plaça Guillamó. Es començarà amb una cercavila a les 11.30 hores i es continuarà amb el ball de gegants, l’actuació castellera, balls i cants folklòrics russos, un espectacle de flamenc, una actuació de l’espectacle de l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella, o les demostracions de balls típics portuguesos i filipins. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT