PUBLICITAT

Vives podria ser nomenat Arquebisbe de Barcelona aquest divendres

El relleu suposaria deixar vacant el coprincipat

Joan Enric Vives, Bisbe d'Urgell
Joan Enric Vives, Bisbe d'Urgell | Tony Lara
Joan Enric Vives té molts números de ser el proper Arquebisbe de Barcelona i ocupar el lloc de Lluís Martínez i Sistach. L’actual arquebisbe, que hauria d’haver deixat el seu lloc ara fa tres anys, ja ha demanat reiteradament el relleu i el seu darrer viatge al Vaticà la setmana passada, podria ser el detonant perquè arribés ja el moment del seu relleu.
Malgrat no haver-hi confirmació oficial, el nom de Vives és el que més sona, i des de fa més temps, a les travesses per ocupar el càrrec. Un dels handicaps que té el Bisbe d’Urgell és el seu paper com a Copríncep, que quedaria vacant a l’espera del nou nomenament d’un Bisbe per a substituir-lo al Palau Episcopal de La Seu.
La més que possible marxa del Copríncep, fa que es plantegi la incògnita de qui podria ser el seu successor i per tant qui ostentaria la co-capitania de l’estat. Diverses fonts apunten cap a Joan Pujol, actualment rector de Balaguer i que ja va ser Vicari General del Bisbat d’Urgell i amb el germà arquebisbe de Tarragona, que també sona a les travesses per ocupar el lloc de Sistach.
Vives ocuparia d’aquesta manera un càrrec que li escauria ja que segons fa mesos que es diu, Sistach buscaria un substitut de tarannà catalanista i dialogant, perfil del Bisbe de La Seu d’Urgell.
Ahir dimarts, es van complir 12 anys des que Vives va ser nomenat Bisbe d’Urgell, dos mesos més tard va jurar com a Copríncep d’Andorra i el 19 de març de 2010, el Papa Benet XVI va concedir-li el títol i la dignitat d’arquebisbe ad personam. Aquest divendres podria ser nomenat Arquebisbe de Barcelona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT