PUBLICITAT

MADRID

Recorreguda la decisió de portar a concurs i liquidar Banco Madrid

L’entitat matriu al·lega que s’han desestimat recursos que haurien aportat líquid

Per EL PERIÒDIC

Un home passa davant d'una oficina tancada de Banco Madrid.
Un home passa davant d'una oficina tancada de Banco Madrid. | EFE
BPA ha recorregut davant del jutjat del mercantil número 1 de Madrid la declaració del concurs de creditors de Banco Madrid (BM). L’entitat bancària vol demostrar que no és cert que l’entitat filial no tingués suficient liquiditat, afirmació que va fer que els administradors del Banc d’Espanya en demanessin la resolució. L’escrit presentat pel bufet d’advocats Cuatrecasas argumenta que BM té suficients propietats que haurien permés obtenir recursos i s’hauria impedit la liquidació de la filial, segons va informar ahir el diari digital El economista.

Els administradors de BM, que ja han anunciat que no presentaran l’informe final del concurs de creditors fins al setembre, van demanar al jutge el concurs perquè van considerar que l’entitat era incapaç d’afrontar més retirada de diners de la seva clientela. La nota publicada pel FinCEN el 10 de març, en què acusava de blanqueig de diners executius del banc matriu de BM, va provocar el pànic i la retirada, en tres dies, de 124 milions d’euros i la petició de retirar 50 milions d’euros més de l’entitat.

BPA replica ara que el balanç que van fer els administradors no va ser correcte ja que van comptar com a passius els dipòsits a termini dels clients i la línia de liquiditat rebuda pel Banc Central Europeu (BCE). Si no s’haguessin comptabilitzat, aquests milions d’euros es traduirien en superàvit, no en dèficit, i hauria aportat fiabilitat a l’hora de tornar els diners a la clientela de BM. BPA està convençuda que s’haurien pogur obtenir recursos per retornar els diners i així s’hauria evitat la liquidació de BM. El jutge ho haurà de decidir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT