PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Continua la incògnita sobre el futur de Joan-Enric Vives

L’arquebisbe i Copríncep episcopal d’Andorra manté la seva agenda i el silenci habitual

Per JOSEP ROMERO

El representant d’Estònia, Rasmus Lumi, encaixa la mà de Joan-Enric Vives, ahir al Palau Episcopal, amb la presència del ministre d’Afers Exteriors.
El representant d’Estònia, Rasmus Lumi, encaixa la mà de Joan-Enric Vives, ahir al Palau Episcopal, amb la presència del ministre d’Afers Exteriors. | TONY LARA
No hi ha cap novetat. Des del Bisbat d’Urgell s’insisteix que no hi ha confirmació oficial sobre el possible nomenament de Joan-Enric Vives com a successor de Lluís Martínez Sistach a l’arxidiòcesi de Barcelona. I és que amb l’església hem topat, i mai millor dit. A la seu del Palau Episcopal de la Seu d’Urgell s’insisteix que tot són especulacions perquè ni el mateix arquebisbe creu que la seva candidatura estigui en les travesses. 
 
El temps corre, superats els tres anys després de la renúncia del cardenal, i la Santa Seu sembla que no tingui massa pressa en fer el relleu a la Ciutat Comtal. En ple debat sobre el procés del dret a decidir que es viu a Catalunya, Roma no vol donar cap pas en fals i abans de prendre una decisió definitiva sospesa una alternativa que pugui acontentar a totes les parts i no exclusivament al sector nacionalista. Així les coses, Vives manté el silenci, i com no, la discreció pròpia, sabent que el papa Francesc és qui té la darrera paraula. I davant de possibles malentesos tot apunta que la ‘fumata blanca’ no apareixerà, com a mínim, fins després de les eleccions municipals del proper 24 de maig.
 
SEGUEIX AMB L’AGENDA HABITUAL / L’arquebisbe, en qualitat de Copríncep episcopal d’Andorra, continua amb la seva agenda de treball habitual i ahir va rebre les Cartes Credencials dels ambaixadors de Cambodja, Estònia, Alemanya, Kuwait, Bèlgica i l’Índia. 
 
20 minuts aproximadament és el temps que Vives dedica a cadascun dels diplomàtics. Ni una paraula dels consultats sobre el possible relleu de l’arquebisbe d’Urgell: «No és creia oportú parlar-ne tot i està al dia de les informacions aparegudes». 
 
Així el representant alemany, Peter Tempel, es va mostrar esperançat que les actuals negociacions de Mònaco, San Marino i Andorra amb la Unió Europea per un acord d’associació puguin arribar a bon port definitivament, tot destacant la importància «d’una Europa forta amb relació a altres zones del món». Una negociació que «sens dubte» tindrà en compte les especificitats pròpies d’aquests tres petits estats europeus. 
 
Per la seva banda, l’ambaixador de Bèlgica, Pierre Labouverie, va destacar les bones relacions actuals i les similituds entre el seu país i el Principat «ja que som països petits dintre de la UE a l’igual que succeeix amb el nostre veí Luxemburg, la nació europea més petita». Alhora es va manifestar «optimista» perquè Andorra aconsegueixi està més a prop de les institucions europees amb un acord que «comptarà amb l’ajut del país fundador de la Unió Europea».
Avui serà el torn de les visites dels ambaixadors de Qatar, Hongria, Ucraïna, Veneçuela, Indonèsia, Corea del Sud, Unió de Myanmar i  Bòsnia i Hercegobina. 
I mentrestant, caldrà seguir esperant la decisió de la Santa Seu sobre la continuïtat o no de Mn. Vives. La incògnita segueix oberta. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT