PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Partit Socialdemòcrata busca substitut per a López

Rios i Rossell són els dos candidats a ocupar la secretaria

Per Arnau Colominas

Pere López, a la seu del partit.
Pere López, a la seu del partit. | Tony Lara
Ja fa setmanes que Pere López va anunciar que plegava com a Secretari General del Partit Socialdemòcrata. Segons el líder socialdemòcrata, ho feia per tenir més temps per poder dedicar a la tasca parlamentària, i també per tenir més temps per a ell mateix, perquè els darrers mesos davant el partit han estat durs. 
Una campanya electoral molt llarga, uns resultats a les eleccions que no entraven dins els optimistes esquemes de la formació, i la posterior crisi de BPA que l’ha agafat com a primer secretari del partit han acabat amb les forces de López per poder seguir combinant la tasca purament política com a líder del PS al Consell General amb la de partit com a Secretari. 
 
Dues candidatures es presenten per succeir a l’actual al congrès que la formació celebra avui. Una de continuïsta, amb Vicenç Alay, David Rios i Susanna Vela. L’altre alternativa amb Xavier Tomàs, Alexandre Rossell i Evarist Vilaginès. El congrés del partit es preveu molt encarat cap a les comunals, amb la intenció de millorar les xifres de vots de les anteriors eleccions i esgarrapar alguna parròquia.
 
Les ponències que es presentaran van encarades més cap a les properes eleccions que no pas ponències polítiques ni ideològiques. 
A partir d’avui doncs, es començaran ja a perfilar qui seran els caps de llista a les diferents parròquies del Principat i quina postura pren el PS enfront les coalicions que es proposen per intentar aconseguir alguns comuns. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT