PUBLICITAT

El renovat comitè del PS vol augmentar la participació social

Alay, Rios i Vela encapçalen la nova executiva

Vicenç Alay repeteix en la presidència del Partit Socialdemòcrata.
Vicenç Alay repeteix en la presidència del Partit Socialdemòcrata. | Tony Lara
El darrer congrés del Partit Socialdemòcrata (PS), va acollir les eleccions a la presidència amb què la candidatura encapçalada per Vicenç Alay i David Rios es va imposar a la llista liderada per Xavier Tomàs i Alexandre Rossell. El nou comitè executiu sortit de la 12a edició d’aquest acte va expressar el desig de donar continuïtat a la línia de treball seguida els darrers temps i amb què es va optar per l’apropament a la ciutadania. 
 
Alay seguirà ocupant el càrrec de la presidència, mentre que l’exministra d’educació, Susanna Vela, substituirà a l’actualment consellera general Rosa Gili, en representació de la secretaria d’organització. David Rios, de la seva banda, serà el nou primer secretari, en substitució de Pere López. 
 
La nova executiva agrupa velles cares del partit, però presenta intencions de refrescar-se amb la incorporació de noves cares amb l’entrada de Joan Sans, Mariona Gonzàlez, Meritxell Meira i Carles Sànchez, que juntament amb Jaume Rifà, Cèlia Vendrell, Begoña Montes i Joan Ramon Marina dirigiran el partit.
El recent nomenat primer secretari, David Rios, va manifestar la voluntat de seguir amb les tasques empreses pel comitè antecedent: «Continuarem en la mateixa línia que l’anterior comitè perquè és evident que el partit ha fet esforç molt gran d’apropament a la ciutadania i això s’ha demostrat com a positiu».
 
A l’atansament a la societat, existeix la intenció de sumar-hi «un grau més» amb l’assoliment de nous reptes. Rios va explicar que «ens hem marcat uns objectius ambiciosos» i que, per assolir-los, «s’haurà d’augmentar» la comunicació ja iniciada entre el partit i la ciutadania, però també «fer participar la ciutadania a través de consultes i referèndums». Tot i que ara per ara és encara un projecte, el PS es planteja impulsar una ILP per tal d’aconseguir la modificació d’una llei electoral contra la que ja es va mostrar en discrepància durant la campanya electoral de les darreres eleccions generals. 
 
La llista sorgida del darrer congrés vol seguir lluitant per la millora d’aspectes socials, treballant en àmbits com les pensions o els drets fonamentals al treball i a l’habitatge. 
 
A curt termini, les eleccions comunals que se celebraran el proper mes de desembre són per ara un dels principals punts en la llista de reptes socialemòcrata. Per a Rios és important «intentar agrupar al màxim de persones, així com forces polítiques i agrupacions d’electors» que comparteixin idees amb el partit i que donin suport al programa que els defineix. En aquest sentit, però, la intenció és permetre que els diferents grups parroquials gaudeixin d’una major llibertat per formar les seves llistes i buscar coalicions de cara als propers comicis comunals, segons informa RTVA. 
 
De cara a un futur més llunyà, les eleccions generals del 2019 es presenten com una meta a la que s’hauria d’arribar, fruit de l’acostament i l’intercanvi de parers i procupacions amb la ciutadania que se seguirà impulsant, amb un major nombre de suports. Això s’aconseguirà cercant vots favorables a l’exterior, però també a nivell intern. La transparència serà un element clau en l’execució de les finalitats autoimposades en el si del partit.
PUBLICITAT
PUBLICITAT