PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Empat tècnic entre Trias i Colau

Segons un sondeig del GESOP per a EL PERIÒDIC D’ANDORRA, la candidata de BCN en Comú aconseguiria entre 9 i 10 regidors, davant els 10-11 de l'alcaldable convergent

Per El Periòdic d'Andorra

El PSC continua amb la seva caiguda i empataria en regidors amb el PPC i Ciutadans

Ada Colau estaria retallant les diferències que la separen de Xavier Trias durant aquesta campanya de les eleccions municipals a Barcelona. Prenent com a referència el sondeig publicat dilluns a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, en una setmana la candidata de Barcelona en Comú (BC) hauria guanyat entre un i dos regidors, segons l'enquesta elaborada pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per a EL PERIÒDIC D’ANDORRA, la primera entrega d'un sondeig que s'actualitzarà cada dia fins dissabte. L'enquesta que es publica aquest dimarts es va fer entre diumenge i dilluns i està basada en una mostra de 400 entrevistes telefòniques.

Així, segons el GESOP, Trias venceria diumenge que ve i obtindria entre 10 i 11 regidors (ara en té 14), el mateix resultat que llançava el sondeig d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, seguit molt de prop per Colau (9-10, davant dels 5 que té ara ICV, partit que integra BC), a qui l'anterior enquesta atorgava entre 8 i 9 regidors. En intenció directa de vot, en canvi, BC se situa al davant amb el 20,3% dels suports, davant el 18,8% de CiU.

Colau i Trias també empaten en les preferències dels enquestats sobre a qui voldrien com a pròxim alcalde o alcaldessa. Un 24,5% opten per l’exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i un altre 24,5%, per l'actual cap del Govern municipal. Així mateix, tots dos lideren els vots decidits a favor seu. En aquest cas, Colau és l'opció que segurament votaran el 16,3% dels enquestats, i Trias, el 15,8%. Per contra, la líder de BC és la que genera menys rebuig (35,8%), davant del candidat del PPC, Alberto Fernández Díaz, que és qui té més detractors (el 80% declaren que és impossible que el votin).

Molt al darrere de Colau i Trias se situarien el PSC, que segueix amb la seva caiguda imparable. La candidatura de Jaume Collboni passaria dels 11 regidors que té ara al consistori a 5 o 6, empatant amb el PPC (que ara en té 9) i Ciutadans (que no té representació a l'ajuntament).

Al la cua se situarien ERC, que mantindria els seus regidors respecte del sondeig anterior (4-5 davant els 2 que té actualment) i la CUP (0-2).

Finalment, l'enquesta també recull el descens en el nombre d'indecisos en aquestes eleccions, que haurien passat del 25,7% del sondeig publicat a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA fa una setmana al 20,8%.




Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT