PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Trias millora lleugerament les seves perspectives de cara al 24-M

El candidat de CiU obtindria entre un i dos regidors més que Colau, segons el nou sondeig diari elaborat pel GESOP

Per El Periòdic d'Andorra

El convergent també recupera la primera posició en intenció directa de vot al capdavant de llista de Barcelona en Comú
 
El resultat de diumenge a les eleccions municipals a Barcelona segueix sent molt ajustat, segons es desprèn del ‘tracking’ electoral diari que elabora el Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) i publica EL PERIÒDIC D’ANDORRA, però en el sondeig d'aquest dimecres mostra una lleugera millora a favor del candidat de CiU, Xavier Trias. Així, si l'enquesta d'ahir llançava un panorama de gairebé empat tècnic entre el convergent i la seva principal adversària, la cap de llista de Barcelona en Comú (BC), Ada Colau --Trias aconseguiria entre 10 i 11 regidors, davant els 9-10 de BC--, els resultats d'avui amplien l'avantatge de Trias, que obtindria 11 regidors (23,7% dels vots), mentre que Colau mantindria els 9 o 10 regidors (20,5%).

Tot i així, CiU queda lluny dels 14 regidors amb què compta actualment al consistori i Colau aconsegueix el doble dels que ara té ICV, partit que integra la coalició que encapçala.
Molt al darrere d'aquestes dues candidatures, segueix la resta de partits. El PPC i el PSC mantenen els mateixos suports que en el sondeig d'ahir i aconseguirien cada un cinc regidors, mentre que els suports de Ciutadans van a la baixa i la candidatura encapçalada per Carina Mejías obtindria un representant menys --entre 4 i 5 (10,9%)-- respecte als 5-6 d'ahir (11,5%)--. ERC també experimenta un lleuger descens, però manté els seus 4-5 escons (passa del 10,5% de suports al 10,3%). En últim lloc se situaria la CUP, que augmentaria les seves paperetes (del 5% al 5,6%) i aconseguiria dos regidors.

En intenció directa de vot, l'actual alcalde hauria aconseguit girar la truita i tornar-se a situar al capdavant. Del 18,8% d'enquestats que ahir declaraven que dipositarien la papereta de CiU a l'urna, s'ha passat, aquest dimecres, al 21%. En canvi, Colau passa a la segona posició i baixa del 20,3% de suports al 17,7%. En les preferències dels enquestats per a pròxim alcalde, Trias també millora lleugerament, i és el que desitjarien el 25,3% dels votants (24,5% ahir) i la candidata de BC retrocedeix (22,2% davant el 24,5% d'ahir). També millora notablement el cap de cartell de CUP-Capgirem Barcelona, María José Lecha, que passa de l'1,8% al 3,2%.

D'altra banda, el nombre d'indecisos es va reduint a mesura que s'acosta la cita electoral. Així, haurien passat del 25,7% que destacava el sondeig del GESOP publicat a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA l’11 de maig a un 19,4% de l'enquesta d'avui (ahir aquesta xifra se situava en el 20,8%).

Aquesta és la segona entrega de l'enquesta diària que publicarà EL PERIÒDIC D’ANDORRA sobre les eleccions municipals a Barcelona. El primer sondeig, prohibit per la legislació espanyola però legal a Andorra, es va publicar ahir, dimarts, a les 12.00 hores i s'actualitzarà cada dia a la mateixa hora, i dissabte, jornada de reflexió, abans de mitjanit. En aquesta ocasió, la mostra del sondeig s'ha ampliat de 400 entrevistes telefòniques a 600.
 








Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT