PUBLICITAT

Andorra La Vella

Cinca assegura que sí s’havia informat sobre la nota del FinCEN

El portaveu de Govern recomana a David Rios que faci la pregunta al president del seu grup parlamentari

Per ESTEFANIA GRACIA

El portaveu del Govern Jordi Cinca en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
El portaveu del Govern Jordi Cinca en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres | TONY LARA
el primer secretari del Partit Socialdemòcrata, David Rios, va insinuar fa dos dies que el cap de Govern no els havia informat sobre la comunicació confidencial del FinCEN emesa el 4 de març on es mencionava de la imminent publicació de la nota relativa a BPA. I en front a aquestes acusacions, el portaveu de Govern, Jordi Cinca, va respondre ahir en la roda de roda de premsa posterior a la sessió de Consell de Ministres, que la referència no s’hauria d’haver fet al portaveu del Govern, «sinó a Pere López, doncs era qui coneixia les tramitacions que es feien en aquell dia». Cinca també va assegurar que «es sabia de la manifestació del FinCEN, però no el contingut». Doncs afirma que el dia nou de març, van rebre una nota del FinCEN on es qualificava a BPA com una entitat de risc, i que «sabíem que aquesta nota es publicaria al dia següent». Però, Cinca recalca que això ja es va explicar a tots els caps de llista. Doncs el portaveu no acaba d’entendre perquè Rios dubta del seu coneixement. A més, Cinca remarca que el cap de Govern i el propi Govern van ser «fidels amb la confidencialitat que s’els hi demanava», tot i que eren presents que davant una pregunta parlamentària «es podia pujar la confidencialitat». A més, el portaveu recorda que cal tenir present que entre els estats «hi ha converses que s’han de mantenir confidencials». 
 
Cinca creu, però, que ara «no és hora de centrar-se en quans comptes o casos més seran sospitosos, sinó que cal centrar-se en seguir donant una visió positiva d’allò bo que queda de BPA». I per impulsar aquesta bona imatge, el portaveu assegura que el Govern ha adoptat un compromís per tancar l’intercanvi automàtic d’informació fiscal amb la Unió Europea el proper 2018. I pel que fa a la quarta avaluació del Moneyval, Cinca assegura que transmetrà la informació amb antelació abans que finalitzi el termini.
 
D’altra banda, avui a les set de la tarda, es farà la concentració pacífica dels afectats per l’afer BPA davant de la seu social de l’entitat a Escaldes. I donant suport als treballadors i afectats, Cinca recorda que s’ha de ser conscient amb les reivindicacions que s’estan fent. A més, el portaveu va informar de la recollida de diverses actuacions en cas de pèrdua de treball, però «s’haurà d’actuar un cop l’Areb publiqui l’informe». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT