PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Trias consolida el seu lleuger avantatge sobre Colau

El candidat de CiU mantindria els 11 regidors, entre un i dos més que l'alcaldable de BC, segons el tercer sondeig del ‘tracking’ electoral diari elaborat pel GESOP

Per El Periòdic d'Andorra

La xifra d'indecisos continua a la baixa tres dies abans de les eleccions


El candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, consolida aquest dijous el seu lleuger avantatge sobre la seva principal adversària, l'alcaldable de Barcelona en Comú (BC), Ada Colau. Segons la tercera entrega del ‘tracking’ electoral diari del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) elaborat per EL PERIÒDIC D’ANDORRA, l'actual alcalde mantindria els 11 regidors que ahir apuntava l'enquesta i passaria del 23,7% dels suports al 24,5%. Colau també conservaria els seus 9 o 10 regidors i remunta en l'estimació de votants (21,4% davant el 20,5% d'ahir i el 21% de dilluns).
 
La resta de forces obtindrien la mateixa representació al consistori, però totes baixarien en suports, excepte la CUP, que tindria els mateixos. Així, el PP i el PSC aconseguirien cinc regidors; Ciutadans i ERC, entre quatre i cinc; i la CUP, dos.
 
En intenció directa de vot, Trias continuaria el seu ascens, amb el 22,1% dels vots (davant del 21% d'ahir i el 18,8% de dilluns), seguit de Colau, que també milloraria (19% davant del 17,7% d'ahir i el 20,3% de dilluns). En canvi, els candidats de la resta de forces registrarien menys paperetes, excepte María José Lecha, de la CUP, que passa del 5% al 5,4%, i Alberto Fernández Díaz, que es mantindria en el 4%.
 
Així mateix, la majoria de barcelonins (25,3%) seguirien preferint com a alcalde Trias (25,3%, el mateix percentatge que ahir) abans que Colau (22,1%), que continua en aquest apartat retrocedint davant el candidat de CiU. Ahir registrava el 22,2% i dilluns empatava amb Trias amb el 24,5% de preferències. Per sexes, l'alcaldable de BC és preferida pels homes (25,1% contra el 19,7% de dones) i Trias ho és per les dones (27,6% contra el 22,6% d'homes). Per edat, també es produeix aquest antagonisme. Així, Colau se situa al davant entre els menors de 60 anys, mentre que a l'actual regidor el prefereixen el 35,7% de votants de més de 60 anys.
 
El valor sobre la participació en aquests pròxims comicis per triar l'alcalde de Barcelona és bastant estable, ja que en els tres sondejos del ‘tracking’ diari ronda el 80%. En canvi, tres dies abans de les eleccions el nombre d'indecisos cada vegada és més baix. Així, el percentatge avui seria del 18,5% (19,4% ahir i 20,8% dilluns).
 
Aquesta és la tercera entrega de l'enquesta diària sobre les eleccions municipals a Barcelona que publica EL PERIÒDIC D’ANDORRA. El primer sondeig, prohibit per la legislació espanyola però legal a Andorra, es va publicar dimarts al migdia i s'actualitza cada dia a la mateixa hora. Dissabte, jornada de reflexió, es publicarà l'última actualització poc abans de la mitjanit. En aquesta ocasió, la mostra del sondeig s'ha ampliat fins a les 700 enquestes telefòniques.












Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT