PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

Els set alcaldables de la Seu esgoten la campanya

Els candidats debaten convidats per Ràdio Seu, l’emissora local

Per EL PERIÒDIC

Els set alcaldables, a punt per al debat de Ràdio Seu, ahir al matí.
Els set alcaldables, a punt per al debat de Ràdio Seu, ahir al matí. | RÀDIO SEU
L’emissora municipal Ràdio Seu va organitzar ahir un debat amb els set candidats que opten a l’alcaldia de la Seu d’Urgell. La campanya electoral finalitza avui i diumenge se celebren les eleccions municipals.
Durant el debat, l’aspirant de CiU, Albert Batalla, va anunciar que des de fa mesos es treballa perquè la catedral aspiri a ser patrimoni de la humanitat de la Unesco. L’alcalde en funcions va assegurar que la candidatura serà conjunta amb Andorra i França.

El candidat de Compromís x La Seu, Òscar Ordeig, va assegurar que la seva prioritat  és l’ocupació i la creació de llocs de treball i que, per aconseguir-ho, posarà en marxa «de manera immediata» deu Plans d’ocupació, destinats preferentment a la millora de la via pública.

Francesc Viaplana, d’ERC la Seu, va explicar que el seu partit vol reobrir el Casal de Joves l’Escorxador, tancat des de fa tres anys, i que les polítiques de joventut es treballin transversalment a l’ajuntament.
Pau Lozano, de la CUP, va insistir que vol «llums i taquígrafs» sobre la informació municipal i els pressupostos perquè s’expliquin «de manera oberta i comprensible». La candidatura vol fer públiques les remuneracions dels regidors.

El candidat de Solidaritat per la Independència (SI), Marc Foix, va criticar la ubicació de la propaganda electoral d’alguns partits ja que va considerar que vulneren la llei en casos com la col·locació de cartells en senyals de trànsit. Foix va qüestionar la normativa i els blocs electorals perquè considera que penalitzen els partits amb poca o cap representació.

Al debat també hi van prendre part el candidat de la coalició Entesa per la Seu, Antoni Viñals, i l’aspirant a alcalde del Partit Popular, Cesáreo Losada, que van exposar les seves propostes per gestionar i millorar la ciutat.

La campanya electoral per a les eleccions municipals expirarà a mitjanit. Demà, jornada de reflexió, i diumenge, dia de votacions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT