PUBLICITAT

MADRID

El Tribunal Suprem ratifica la condemna de Jordi Ausàs

L’Audiència Nacional de Lleida el va sentenciar a quatre anys de presó

Per EL PERIÒDIC

L’alcalde Ausàs, durant la declaració en el judici.
L’alcalde Ausàs, durant la declaració en el judici. | ANA
El Tribunal Suprem (TS) espanyol va ratificar ahir la condemna de quatre anys de presó i una multa de 195.000 euros, imposada per l’Audiència Provincial de Lleida, per a l’exconseller de Governació i exalcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Ausàs, pels delictes de contraban –de tabac– i de pertinença a una organització criminal.

La Sala Penal del TS ha desestimat el recurs presentat per la defensa d’Ausàs i assegura que l’exalcalde urgellenc era l’encarregat de donar sortida al mercat interior el tabac que movia el grup i que, per tant, tenia un paper rellevant dins de l’organització. La defensa d’Ausàs pot presentar ara un recurs al Tribunal Constitucional si considera que el procés ha vulnerat algun dret constitucional.

L’Audiència de Lleida va anunciar la sentència el juny de l’any passat, un mes després de la celebració del judici. El text considerava provat que el grup, format per set persones més, feia servir com a base principal per al seu emmagatzematge un garatge de la Seu d’Urgell, que era propietat d’Ausàs.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT