PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Carchat prem l’accelerador

El Ral·li de Portugal viu l’estrena aquesta temporada de l’ordinenc al Mundial

Per JOAN JOSEP BLASCO

Carchat va començar a competir sobre la terra de la prova portuguesa.
Carchat va començar a competir sobre la terra de la prova portuguesa. | ACSM
Sis mesos després tornava a posar-se en un cotxe de carreres. A notar la sensació de donar gas i lluitar contra el cronòmetre. Joan Carchat va donar els primers passos en el Ral·li de Portugal, cinquena cita del Mundial, en una primera jornada marcada per l’espectacle.
 
Els aficionats van poder veure els vehicles començant a posar-se a prova amb el shakedown, on es van produir alguns accidents. A darrera hora de la tarda era el torn del primer tast, amb el tram de Lousada, un rallyecross de 3,36 quilòmetres. Carchat va concloure en la 43a posició provisional, i va perdre alguna plaça a mida que anaven finalitzant altres pilots. Va signar un temps de 3:00,7 minuts. Es va quedar a 19,6 segons del més ràpid, el noruec Andreas Mikkelsen, que va fer un crono de 2.41,1. L’escandinau havia estat també el més ràpid en el shakedown. Va quedar per davant de l’actual campió del món, el francès Sebastien Ogier, que té l’oportunitat d’aconseguir tot un rècord, guanyant per cinquena vegada la prova portuguesa, una marca que fins el moment només ha assolit el finlandès Markku Alen. El gal realitzava un registre de 2.41,6. Per darrera acabaven el finlandès Jari-Matti Latvala (2.41,9) i el polonès Robert Kubika (2.42,5).
 
Avui es disputa la segona jornada del ral·li lusità i en aquesta ocasió sí que els pilots començaran a fer quilòmetres. La jornada compta amb un total de sis especials, repetint en dues ocasions tres trams: Ponte de Lima (27,53 km), Caminha (18,05 km) i Viana do Castelo (18,73 km).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT