PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Colau retalla distàncies respecte a Trias dos dies abans del 24-M

Per El Periòdic d'Andorra

L'alcaldable de CiU mantindria el seu lloc al capdavant i aconseguiria entre 10 i 11 regidors


La candidata de Barcelona en Comú (BC) a les eleccions municipals de Barcelona, Ada Colau, manté aquest divendres la tendència a l'alça detectada ahir en el ‘tracking’ electoral encarregat al Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per EL PERIÒDIC D’ANDORRA, elaborat entre el 19 i el 21 de maig però que no recull el possible impacte de l'últim debat dels candidats retransmès ahir a la nit per TV-3. Després de començar la setmana amb una estimació de vot del 21% i baixar mig punt en un dia, Colau va iniciar ahir una lleu remuntada (21,4%) que es consolida avui (22%). Així, si aquest fos el resultat dels comicis de diumenge, l'exportaveu de la PAH aconseguiria entre 9 i 10 regidors, davant els 10 o 11 del seu adversari de CiU, Xavier Trias, que conservaria el 24,5% dels suports.

Per primera vegada en aquesta sèrie de sondejos diaris, millora les seves perspectives el PSC de Jaume Collboni, que passaria de l'11,2% registrat ahir (després d'obtenir un 11,7% dimarts i dimecres) a un 11,9% i cinc regidors. No obstant això, la patacada dels socialistes seria considerable, ja que veurien reduïda la seva representació al consistori a menys de la meitat (ara hi tenen 11 regidors). Un dels motius, segons llança el sondeig del GESOP, és la preferència dels votants del PSC el 2011 per la candidatura d'Ada Colau: el 33,7% d'aquests preferirien la candidata de BC com a alcaldessa, pel 22,8% que desitjarien Collboni.

De la resta de forces, destaquen les tendències a la baixa de Ciutadans i ERC, i la progressió alcista de la CUP. Carina Mejías hauria reduït els seus suports de l'11,5% inicial fins al 9,5%, percentatge en el qual empata amb Alfred Bosch, que va començar la sèrie amb el 10,5% de vots. Tots dos obtindrien 4 regidors cadascun. Per contra, la candidatura de María José Lecha continuaria ampliant el seu electorat, i del 5% de suports hauria passat al 6,2%, la qual cosa suposa que entraria a l'Ajuntament de Barcelona amb entre 2 i 3 regidors. El PP d'Alberto Fernández Díaz es mantindria igual, amb un 11,5% de suports i 5 regidors.

En intenció directa de vot, que recull la resposta espontània dels enquestats, millora notablement l'actual alcalde, que recolliria el 24,1% dels vots (ahir va registrar el 22,1%), davant de Colau, que obtindria el 19,5% (19% ahir). En aquest apartat també s'observa l'alça del PSC (del 5,6% al 6,8%) i de la CUP (del 5,4% al 6,4%), i el descens d'ERC (del 9,4% al 8,3%), Ciutadans (del 7% al 6%) i del PPC (del 4% al 3,3%).

La xifra d'indecisos no ha variat en aquest últim lliurament del ‘tracking’ electoral i es mantindria en el 18,5%.

Aquesta és el quart lliurament de l'enquesta diària sobre les eleccions municipals a Barcelona que publica EL PERIÒDIC D’ANDORRA. El primer sondeig, prohibit per la legislació espanyola però legal a Andorra, es va publicar dimarts al migdia i s'actualitza cada dia a la mateixa hora. Dissabte, jornada de reflexió, es publicarà l'última actualització poc abans de la mitjanit. En aquesta ocasió, la mostra del sondeig s'ha ampliat fins a les 800 enquestes telefòniques.















Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT