PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Familiars de Pujol neguen altres fortunes ocultes

Asseguren l’única que no havien declarat va ser la que hi havia a Andorra

Per El Periòdic

Jordi Pujol i Marta Ferrusola
Jordi Pujol i Marta Ferrusola | El Periòdic
Marta Ferrusola, esposa de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, i tres dels seus fills, Marta, Mireia i Pere, van negar davant la inspecció d’Hisenda que tinguessin més diners o béns a l’estranger, fora de la fortuna oculta al Principat i regularitzada l’any passat. 
 
Així consta en un informe al que va tenir accés l’agència EFE, que l’Agència Trbutària espanyola va remetre a la jutge de Barcelona que investiga la fortuna oculta pels Pujol, causa a la que segueixen imputats l’expresident català i els seus fills Mireia, Pere i Jordi. 
 
Els expedients que Hisenda va enviar a la jutge detallen les dades sobre les declaracions complementàries que Marta Ferrusola i els seus fills Marta, Mireia i Pere van desenvolupar l’any passat per un valor d’ 1,4 milions d’euros per regularitzar els fins que tenien ocults a Banca Privada d’Andorra (BPA), una vegada van transcendir a la premsa l’existència d’aquests comptes.
 
Els imputats no van assistir personalment l’any passat a la inspecció a la que van ser citats per part de l’Agència Tributària, sinó que van enviar a un representant, que en els quatre casos va manifestar a Hisenda que en els anys2010 i 2011, previs a la regularització, els seus clients no havien estat titulars ni beneficiaris de «drets o béns» a l’estranger, fora de la fortuna d’Andorra ara feta pública.
 
El mateix expresident de la Generalitat va veure obert un expedient de comprovació per part d’Hisenda, que va reclamar que aportés documentació relacionada amb la possible existència de béns a l’estranger.
 
A través del seu representant, Jordi Pujol va manifestar que no havia de declarar i va recalcar que no havia sigut titular de béns a l’estranger els anys 2010 i 2011, «ni tampoc des de l’any 1980 fins el 2009.
 
L’Agència Tributària ha suspès els procediments que va obrir per comprovar si els Pujol estan al corrent del pagament d’impostos després de la regularització dels diners ocults a Andorra, arrel del procés penal obert quan va sortir la carta de confessió de l’expresident de la Generalitat.
 
Segons l’informe, Marta Ferrusola i els seus fills Marta, Mireia i Pere van pagar a Hisenda un total de 1,4 milions d’euros en declaracions complementàries als exercicis de l’IRPF corresponents als exercicis del  2010, 2011 i 2012. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT