PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nou empat tècnic entre Trias i Colau

La candidata de Barcelona en Comú remunta posicions i obtindria entre 10 i 11 regidors, els mateixos que l'alcalde de CiU

Per El Periòdic d'Andorra

Ciutadans i ERC segueixen la seva tendència descendent, mentre que la resta mantindria els seus suports a un dia de les eleccions
 
S'acosta el moment de dipositar la papereta a l’urna i el resultat sembla més ajustat que mai. La penúltima mostra (l'última es publicarà abans de la mitjanit) del ‘tracking’ electoral elaborat pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinio Pública (GESOP) per a EL PERIÒDIC D'ANDORRA revela de nou una situació d'empat tècnic entre el candidat de CiU a les eleccions de Barcelona, Xavier Trias, i la de Barcelona en Comú, Ada Colau, que obtindrien entre 10 i 11 regidors. En el cinquè sondeig diari, fet entre el 20 i el 22 de maig i amb una mostra de 1.000 entrevistes telefòniques, la diferència entre els dos aspirants a l'alcaldia s'ha reduït gairebé un punt i mig, ja que mentre que ahir Trias aglutinava el 24,5% dels suports i Colau el 22%, avui el convergent obtindria el 24,6% i l’exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) el 23,5%. Una situació molt més ajustada que la de dimarts.
 
Aquesta tendència també s'observa, encara que amb alguna diferència, en la intenció directa de vot, que té en compte la resposta espontània dels sondejats. En aquest apartat, Trias perdria vots (ahir va obtenir el 24,1%) i aconseguiria el 23%, i Colau augmentaria del 19,5% al ​​21%, de manera que obtindria el millor registre de la setmana.
 
La tercera posició, segons l'estimació de vot, se la seguirien disputant el PSC i el PPC, que mantindrien els seus suports (11,9% i 11,5%, respectivament, i cinc regidors per a cada un). En canvi, ERC i Ciutadans continuen la seva tendència a la baixa. Així, Alfred Bosch obtindria quatre regidors, però baixaria del 9,5% de vots al 9,1%, i Carina Mejías obtindria entre tres i quatre regidors, el seu pitjor resultat, i els seus suports baixarien del 9,5% al ​​8,6 %, de manera que passaria per primera vegada en aquesta sèrie d'enquestes diàries a ser la sisena força del consistori. Finalment, la CUP-Capgirem Barcelona conservaria les seves opcions d'entrar a l'ajuntament amb entre dos i tres regidors (6,2% de suports, igual que ahir).
 
En intenció directa, el PSC obté la seva millor marca en el 'tracking' (7,1%), i el PPC i Ciutadans, la pitjor (3,1% i 5,2%). Cal ressenyar que el partit d'Albert Rivera va començar la sèrie amb un 7,3% dels suports i en quarta posició, un lloc que ahir li va prendre Jaume Collboni.
 
Colau també ha recuperat terreny en les preferències dels enquestats sobre qui hauria de ser el pròxim alcalde de la capital catalana. Trias es mantindria en primera posició (baixaria del 27,5% al ​​27%), però la seva principal contrincant el segueix molt de prop (passaria del 22,6% al 24,5%). En aquest apartat, Ciutadans també s'enfonsa, ja que la seva candidata només és preferida pel 2,8% dels electors (va començar la setmana amb un percentatge del 4%).
 
Finalment, segons el vot decidit cap als candidats al consistori, l'opció que genera menys rebuig és la candidatura de Barcelona a Comú. El 56,4% veuen poc probable o impossible votar Colau aquest diumenge. Per contra, la llista d'Alberto Fernández Díaz és rebutjada pel 90,9% dels enquestats.
 
La xifra d'indecisos augmenta avui lleugerament, però se segueix situant per sota del 20% (19,4%).
 
Aquesta és la cinquena entrega de l'enquesta diària sobre les eleccions municipals a Barcelona que publica EL PERIÒDIC D'ANDORRA. El primer sondeig, prohibit per la legislació espanyola però legal a Andorra, es va publicar dimarts al migdia i s'ha actualitzat durant tota la setmana a la mateixa hora. Aquest dissabte, jornada de reflexió, es publicarà l'última actualització poc abans de la mitjanit.











Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT