PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un lustre amb pegats

L’Andorra HC tindrà una baixa per estudis el curs que ve, sis al següent i no tornaran almenys fins el 2020

Per Iván Moure

L’Andorra Hoquei Club ha hagut de sobreviure any rere any des que al 2009 va desaparèixer la selecció després de consumar a Vigo el descens al Mundial B com a detonant i de que aquell equip que representava tant al club com a la Federació desaparegués per qüestions del cicle de la vida.
 
Des de llavors el club ha passat de Primera Divisió Nacional Catalana a Segona Catalana, on milita actualment –dues categories per sota–, alhora que s’engegava un nou projecte a llarg termini per redreçar la situació tant a nivell de club com de selecció, a mans de Juan Sebastián i de Roger Corral. Les promeses que hi havia convidaven a pensar amb optimisme i així ha estat. Aquella fornada, diverses vegades rival directe del totpoderós Barça en la lluita pels títols tant a nivell català com espanyol, és ara mig equip de l’Andorra HC. Parlem dels germans Oriol i Adrià Antequera, Arnau Dilmé, Marc Pallarés, Carlos de Sousa, Adrià Antequera, Marc Rodríguez i Anton Borrell. 
 
ADÉU A L’ASCENS

Estem en un punt en el qual el projecte començava a tenir un efecte. Aquest curs era el de la formació d’aquests joves menors de vint anys tot i que al final de lliga, inesperadament, fins i tot han arribat a lluitar per l’ascens, al qual opten els dos primers. El líder Sant Feliu ja fa jornades que és equip de Primera Catalana i el Caldes B es va assegurar el segon lloc fa un parell de setmanes però no l’ascens, degut a que el seu primer equip, que està a Nacional Catalana, estava lluitant per no baixar. Diumenge passat va certificar la permanència i ha deixat l’equip tricolor sense el somni de l’ascens.
 
Al pròxim curs l’objectiu sí serà pujar, però hi ha una baixa segura: Oriol Antequera marxa del Principat per estudis i no segueix a l’equip. I en la campanya 2016-2017, si no passa res estrany, passarà el mateix amb Adrià Antequera, Arnau Dilmé, Marc Pallarés, Carlos de Sousa, Adrià Antequera, Marc Rodríguez i Anton Borrell. Sebastián, preocupat, no nega l’evidència: «Hi ha un problema a curt i mig termini amb aquestes baixes i el que haurem de fer és fitxar jugadors de fora que ocupin els seus buits durant almenys cinc temporades, fins que tornin».
 
La solució, doncs, passa per viure amb pegats durant un lustre. Veterans ja n’hi han –Àlex Martín, ‘Wifi’Balart, Girau o Ramon– per tant es buscarà un prototip de jugador d’uns 25 anys, disposat a estar aquí uns cinc anys. Ni més, ni menys. El problema és que està molt difícil rebre algun sí: «Ara no podem fitxar sense donar l’alta professional i el club no té diners. La solució passaria per buscar-li també una feina que pugui fer que li surti a compte acceptar l’oferta, però amb l’atur que hi ha al país tampoc sembla fàcil. Per això aquest estiu no podrem fitxar si no hi surt res d’última hora».
 
NO ÉS PROBLEMA PER A LA SELECCIÓ

La gran majoria dels joves no fa més de dos anys que juguen amb assiduïtat amb el primer equip, tot i que tots ells formen la selecció sub-20, la que l’any vinent o al 2017, com a molt, seran culpables del retorn de l’absoluta. La seva marxa no serà un problema per a la selecció absoluta. Estiguin a Andorra o fora.
 
SEBASTIÁN-CORRAL DE NOU?

Abans de fitxar cal, però, decidir qui continuarà a la banqueta. Juan Sebastián afirma que el club no li ha dit res encara: «Hem de seure i parlar però jo estaria encantat. Continuo tan il·lusionat com el primer dia», va apuntar. Roger Corral és el seu segon i és curiós perquè a nivell federatiu també són ells dos els tècnics, però a la inversa: Corral és el primer i Sebastián l’ajudant.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT