PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Confiats cap als Jocs

El COA presenta les equipacions que portarà la delegació andorrana a Islàndia i també a l’Europeu de Baku

Per ALBERT CANES

D’esquerra a dreta: Mikel de Sa, Josep Maria Cabanes, Jaume Martí i Clàudia Guri.
D’esquerra a dreta: Mikel de Sa, Josep Maria Cabanes, Jaume Martí i Clàudia Guri. | EL PERIÒDIC
El Comitè Olímpic Andorrà  (COA) ja està ultimant els detalls per a les dues cites importants que tenen durant aquest mes de juny. Primer hi hauran els Jocs dels Petits Estats d’Islàndia (JPPE), que s’inicien dilluns que ve amb la cerimònia d’inauguració i finalitzaran el dissabte 6 de juny amb les darreres proves. Tot just acabar l’esdeveniment al país islandès, els atletes tindran una petita estada a Andorra abans de tornar a agafar el vol per viatjar a Baku, a Azerbaidjan, on del 12 al 22 de juny es disputen els Jocs Europeus. 
 
És un calendari força atapeït i per aquest motiu el COA va decidir unificar les presentacions de les equipacions que els membres de l’equip nacional que es desplacin a Reykjavík i a Baku portaran. Pel fred previsible que podrà fer a Islàndia, i amb els precedents tinguts en compte, el COA va decidir portar anorac i pantalons llargs amb el logotip dels Jocs dels Petits Estats, tal i com s’observa a la foto adjunta en la notícia en la indumentària que porta Mikel de Sa. Més lleuger és el de Baku, on es preveu que la meteorologia acompanyi més. Clàudia Guri era l’encarregada ahir de fer de model de la roba que duran a Azerbaidjan. 
 
Millor que a Luxemburg

El president del COA, Jaume Martí va explicar que no té una previsió aproximada de les medalles que es puguin aconseguir a Islàndia, però sí que va deixar clar que vol assolir un nombre major a les que es van guanyar als jocs anteriors, a Luxemburg l’any 2013. «No sé quantes medalles farem, però espero aconseguir-ne més que a Luxemburg, que em vam fer molt poques. És una delegació més gran que la que vam portar l’última vegada i crec que el nivell globalment ha pujat. Tinc la sensació que anem més preparats» va argumentar Martí. El president del COA va desvetllar la petita competició que té Andorra amb Liechtenstein, que «tenen com a criteri superar-nos en medalles» segons Martí, que va afegir en to de cordialitat competitiva: «Potser nosaltres també hauríem d’assolir-ne més que ells. Seria un bon repte». En els jocs celebrats a Luxemburg, la delegació andorrana només va assolir sis medalles, una fita que a priori no hauria de ser complicada de superar aquest any ja que s’hi va amb una delegació superior en nivell i quantitat. Seran 41 atletes els que representaran el Principat a Islàndia. «Volem pujar el llistó el màxim possible» va comentar el president. «Unes 10 o 12 medalles ja serien moltes, tot i que estan lluny de les 15 que havíem arribat a fer» va afegir. 
 
Martí va posar alguns exemples de possibles medalles que s’assoliran, com per exemple una per part de Laura Sallés: «Seria difícil que no aconseguís una medalla». El president va explicar la dificultat del tennis taula: «Arrenquen des d’abaix». On va ser més clar va ser amb el golf: «En aquest esport tenim un enigma perquè no sabem el nivell que hi haurà», va exposar. La delegació viatjarà aquest mateix diumenge 31 a Islàndia. 
 
El COA va mantenir en silenci qui serà l’encarregat de portar la bandera andorrana en la cerimònia d’inauguració dels JPPE, i ho anunciaran durant la setmana, encara que la decisió ja està presa.
PUBLICITAT
PUBLICITAT