PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Llovera lluitarà amb 18 candidats més al Premi Princesa d’Astúries

Hi ha 10 països representats i el guardonat es donarà a conèixer dimecres de la setmana vinent

Per ALBERT CANES

Albert Llovera en una conferència que va realitzar a Crèdit Andorrà el febrer passat.
Albert Llovera en una conferència que va realitzar a Crèdit Andorrà el febrer passat. | TONY LARA
Un dels guardons de més importància en el món de l’esport, el Premi Princesa d’Astúries dels Esports, té un any més representació andorrana entre els finalistes. És, per tercer any consecutiu, el pilot d’Andorra Albert Llovera, que aquest any té com a principal reclam el ser el primer pilot del país en finalitzar la prova de motor més dura del món, el Dakar. El Govern, a través de l’Ambaixada a Madrid, ha donat el recolzament a Llovera per optar al premi per la seva labor a l’exterior del país i donar-lo a conèixer, així com per les seves fites esportives. 
 
El premi compta amb 18 candidats més a part de l’andorrà, la qual cosa complica les opcions a tots ells d’assolir-lo. Entre les 19 candidatures que hi ha en total, es troben la dels germans Gasol com un dels principals favorits pel seu gran èxit a la millor lliga del món de bàsquet, l’NBA, durant aquest any, amb la culminació a l’All-Star de Nova York el passat febrer. Els 10 països que estan representats en les 19 candidatures són Colòmbia, Eslovènia, Estats Units, França, Índia, Noruega, Portugal, Regen Unit, Espanya i Andorra. 
 
Llovera és conscient de la dificultat d’obtenir el premi, però reconeix la importància de ser un dels 19 candidats a guanyar-lo. «Està molt complicat, hi ha molts esportistes bons. La veritat és que la nominació m’omple bastant. M’agradaria guanyar el premi, però està difícil. Jo li dono la importància que té el fet d’estar nominat, estic encantat de la vida» afirma l’andorrà. 
 
Durant el dimarts i el dimecres de la setmana vinent, és a dir el dia 2 i 3 de juny, els 20 membres del jurat, entre els quals s’hi troba Gemma Mengual, Abel Antón o Amaya Valdemoro, es reuniran a un hotel d’Oviedo per decidir qui serà el guardonat. El guanyador rebrà una escultura dissenyada per Joan Miró com a símbol representatiu del premi, una insígnia, un diploma i la quantitat en metàl·lic de 50.000 euros. 
 
El dimecres a les 12h, el jurat donarà a conèixer qui serà el guanyador, però el premi no serà entregat fins a mitjans d’octubre, una vegada ja s’hagin comunicat els vuit vencedors del guardó en les diferents categories. En l’edició de l’any passat, en la qual Llovera també estava nominat, el vencedor va ser la Marató de Nova York.
PUBLICITAT
PUBLICITAT