PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La plantilla de BPA veu bé l’acord d’indemnitzacions a Banco Madrid

Els administradors de la filial pagaran 33 dies per any treballat, amb un mínim de 20.000 euros

Per E. J. M.

Concentració dels empleats de BPA davant de la seu central, a l’avinguda de Carlemany.
Concentració dels empleats de BPA davant de la seu central, a l’avinguda de Carlemany. | TONY LARA
Al’espera que l’Agència de Reestructuració i Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) faci pública la solució per a Banca Privada d’Andorra (BPA), intervinguda des del passat 10 de març (ahir es van complir tres mesos), els treballadors de BPA no veuen malament l’acord d’indemnitzacions al qual ha arribat l’administració consursal de Banco Madrid amb els empleats de l’entitat liquidada. BPA encara no coneix el seu destí, que pot passar per la venda del banc bo o la liquidació total, però el tracte aconseguit per la plantilla de la filial no els sembla malament.

Els administradors concursals de Banco Madrid –l’entitat financera filial de BPA intervinguda i liquidada– han decidit indemnitzar generosament tota la plantilla del banc, que serà acomiadada. Els empleats rebran una indemnització de 33 dies per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats, una quantitat més favorable que la que fixa la llei de la reforma laboral espanyola: 20 dies per anys treballat amb un màxim de 12 mensualitats. La majoria de la plantilla de Banco Madrid, formada per uns 275 treballadors, va aprovar dimarts la proposta d’ERE.

L’acord també inclou el pagament d’una mensualitat més per cada quatre anys d’antiguitat a l’empresa i 1.400 euros més per exercici complert treballat a Banco Madrid. També es garanteix un pagament mínim de 20.000 euros per aquells empleats als que la indemnització no els arribi a aquesta xifra. A més, tot i que l’administració concursal ha rebutjat les prejubilacions, sí ha decidit incloure una bonificació per als empleats de més edat: Banco Madrid abonarà 15.000 euros addicionals als majors de 50 anys.

«Si l’acord de Banco Madrid és cert, perquè no en tenim la confirmació oficial, és un bon tracte», va comentar ahir un dels portaveus de  la plantilla de BPA, Lluís Pérez. El representant també va comentar que els empleats estan expectants a què l’AREB anunciï la seva decisió a mitjans de juny. «Esperem no assabentar-nos per la premsa», va afegir.

La plantilla de BPA està treballant de valent aquestes setmanes perquè ha de verificar, un per un, l’origen dels diners de tota la clientela de BPA (diversos milers). Tots els clients amb comptes i dipòsits, siguin d’on siguin, estan acudint a justificar l’origen lícit del seu capital. «D’Amèrica del Sud també estan venint», va assegurar Pérez. És a dir, de tot arreu. No hi ha excuses que valguin.

Quant a les vacances d’estiu, enguany la plantilla de BPA s’haurà de conformar en cinc dies laborables, de dilluns a divendres (o nou dies naturals, si hi sumem els caps de setmana). La contenció de les vacances és una exigència però «demostrem el nostre compromís amb l’empresa i que ho donem tot», va subratllar Pérez.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT