PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La Batllia admet una demanda dels Cierco i Joan Pau Miquel contra l’acció de l’AREB

La denúncia és per l’obertura del procediment de resolució de BPA

Per E. J. M.

Ramon Cierco, en una roda de premsa.
Ramon Cierco, en una roda de premsa. | ÀLEX LARA
La Batllia ha admès a tràmit la demanda presentada per la representació processal dels germans Higini i Ramon Cierco Noguer (accionistes majoritaris de BPA), de dos alts exdirectius de l’entitat, Ricard Climent Meca i Frederic Borràs Pàmies, i de l’exconseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel Prats, fins ara l’únic detingut pel cas i encara a la presó.

La demanda és contra l’acord del Consell d’Administració de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), del 27 d’abril del 2015, que declara l’obertura del procediment de resolució de l’entitat Banca Privada d’Andorra (BPA). L’admissió a tràmit es va fer pública ahir al BOPA «a efectes d’emplaçament com a adherent de tota persona que tingui un interès directe i legítim en l’objecte del present judici». La Batllia també ha acceptat una altra demanda d’exalts directius del banc contra la mateixa decisió.

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, va declarar ahir, durant la compareixença setmanal després de la reunió del Consell de Ministres, que «tot i que no conec el contingut i l’argumentació de la demanda, és esperable que aquells que s’han vist perjudicats es defensin». El ministre va insistir que és «un tema molt complex i que el vessant judicial anirà per llarg».

A més, Cinca va recordar que «la decisió definitiva sobre BPA la pren l’AREB, no el Govern», i va rebutjar opinar sobre qualsevol especulació difosa als mitjans de comunicació, com una «nacionalització llampec» de BPA anunciada pel diari econòmic El Confidencial.

La resolució de l’AREB ha de ser imminent. Fa tres mesos que l’INAF va intervenir BPA davant la sospita del FinCEN nord-americà de blanqueig de diners.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT