PUBLICITAT

Madrid

El Congrés ratifica el CDI, que ara haurà de ser aprovat al Consell

L’acord va rebre el suport de 286 diputats, amb cap en contra i 19 abstencions

Per EL PERIÒDIC

Cinca i Montoro, el dia de la signatura del Conveni, a Andorra.
Cinca i Montoro, el dia de la signatura del Conveni, a Andorra. | TONY LARA
El Congrés dels Diputats d’Espanya va ratificar ahir dijous al migdia el conveni per evitar la doble imposició entre aquest país i Andorra. Les votacions van ser clares en emetre  286 vots a favor, cap en contra i 19 abstencions, amb la qual cosa el tràmit parlamentari a Espanya va arribar així al seu final. 
 
Un cop aprovat el text per part del parlament del país veí, ara queda l’aprovació del Consell General al Principat. La proposta d’aprovació ja ha estat admesa a tràmit i el termini de presentació d’esmenes acaba el pròxim 10 de setembre. Així, la voluntat del Govern és que pugui entrar en vigor abans d’acabar el present any. 
 
El CDI el van signar el passat 8 de gener el ministre de Finances, Jordi Cinca, i el seu homòleg espanyol, Cristóbal Montoro, durant la visita que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va fer al Principat. 
 
En el moment de la signatura, tant el cap de Govern, Toni Martí, com Mariano Rajoy, president del Govern espanyol, van coincidir a  destacar que no hi havia hagut línies vermelles en la negociació i que s’havia partit dels estàndards de l’OCDE. El conveni eliminarà la doble imposició entre els dos països i per tant facilitarà els intercanvis empresarials i comercials. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT