PUBLICITAT

Bakú

Sallés cau per un ‘yuko’ a onze segons per al final

La judoka tricolor no pot passar dels 32ens contra l’eslovena Milosevic

Per EL PERIÒDIC

Sallés es concentra abans de sortir al tatami, en una competició anterior d’aquesta temporada.
Sallés es concentra abans de sortir al tatami, en una competició anterior d’aquesta temporada. | FACEBOOK
Laura Sallés va caure ahir en la primera ronda de la categoria de pes de menys de 63 quilos contra l’eslovena Nina Milosevic als Jocs Europeus de Bakú.
Aquest resultat era d’esperar ja abans del combat, ja que la rival, de només 23 anys, és la campiona del seu país però també ha deixat resultats al seu currículum que conviden a pensar que té un futur prometedor, com per exemple la plata que va aconseguir als Jocs del Mediterrani o el títol en un Campionat d’Europa júnior. Però la manera de perdre és el que més mal ha fet tant a ella com al seu entrenador, Dani Garcia.  Perquè va ser un combat igualadíssim que es va decidir amb un yuko quan faltaven onze segons per al final.
 
Totes dues van tenir els seus moments d’atac. La idea de Sallés era anar a totes sense especular amb els atacs de la rival per tal de contraatacar. Amb guàrdia superior gairebé sempre i còmoda. Arribava en un excel·lent nivell de forma i això es notava al tatami, perquè el més lògic és que Milosevic acabés més d’hora que tard amb qualsevol possibilitat de sorpresa.
 
El temps anava passant i l’eslovena era incapaç de fer res. De fet, va haver d’aplicar-se a fons per defensar-se d’un parell d’accions de l’andorrana, però també va saber mantenir al límit els nervis davant un compte enrere en els quatre minuts de temps del combat que va saber controlar en tot moment, sense perdre la concentració.
 
L’únic que tenia a favor Milosevic eren les penalitzacions –una per a ella i dues per a l’andorrana– però tampoc li valia de res. A Sallés també li va anar passant factura l’enorme esforç físic que estava realitzant i en l’últim minut és quan més va patir intentant defensar la igualada. Però quan el temps es tirava a sobre, va arribar el yuko que va acabar amb qualsevol opció d’igualar una gran fita, com el en seu dia va fer Dani Garcia quan va passar una ronda als Jocs Olímpics de Pequin.
 
El tècnic de la Fandjudo, Toni Besolí, va seguir el combat des del Principat i no va dubtar a assenyalar: «Està molt forta però li falta un pas més, el de guanyar una ronda en una competició de màxim nivell per creure’s-ho». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT