PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

«Generositat, humilitat, vocació de servei i cura del llegat històric»

El Cap de Govern, Toni Martí, remet una carta de condol a la familia

Per IVÁN ÁLVAREZ

Toni Martí, cap de Govern, amb Martí Salvans
Toni Martí, cap de Govern, amb Martí Salvans | Tony Lara
Des del moment que es va conèixer la fatal notícia, el degoteig de mostres de condol cap a la família, amics i companys de Martí Salvans va ser constant. 
El Govern d’Andorra, personificat pel Cap de Govern, Toni Martí, va remetre una carta de condol a la família, on va destacar la trajectòria professional i política de Salvans i va lloar la seva dimensió intel·lectual i humana. Martí es va referir als anys en què Salvans va ser conseller general i, amb anterioritat, conseller comunal de Canillo, i va agrair el seu compromís amb el servei públic. Segons Martí, la trajectòria pública de Salvans ha estat «una combinació de la voluntat de preservar el llegat de la història i de les generacions que ens han precedit amb la consciència de la necessitat de fer evolucionar permanentment les institucions per ser fidels al passat i generosos amb el futur». Per part seva, Olga Gelabert, ministra de Cultura, Joventut i Esports va destacar que era una persona molt proactiva envers la societat en general i sobretot en l’àmbit cultural i polític. Per a Gelabert «ha estat una pèrdua molt sentida» i va subratllar que era una persona molt discreta però alhora «aportava moltíssim i tenia resposta per a tot, tocava tots els temes i enriquia moltíssim». 
El grup parlamentari demòcrata, presidit per Ladislau Baró, i el partit Demòcrates per Andorra, van lamentar la defunció del company Martí Salvans, destacant la seva «generositat, humilitat i vocació de servei», a més de la seva vàlua personal i professional. DA es va afegir al dolor de la família i amics i va expressar el seu més sincer condol. La resta de grups parlamentaris del Consell General també van voler transmetre el seu condol i, per exemple, el president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, va assegurar que Andorra «perd una persona assenyada, pragmàtica, dedicada al país.». El líder del Grup Mixt, el socialdemòcrata Pere López, molt afectat, va afirmar que Martí «era un amic i em quedo amb els nostres anys a FEDA o les caminades que fèiem per la muntanya. A nivell personal i polític, és una pèrdua molt important». La consellera del PS, Rosa Gili, va considerar que Salvans era «massa jove per morir» i va sentenciar que «sempre ha demostrat ser una persona molt treballadora, de tarannà molt agradable, i molt bon conseller general». També des d’SDP, el conseller general, Víctor Naudi, va lamentar la mort del seu company al Consell i a la comissió de Finances. Naudi va recordar Salvans dient que «sabia separar les coses amb bona relació i ha estat sempre una persona entranyable, dedicada a la feina de manera seriosa i responsable».
PUBLICITAT
PUBLICITAT