PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El Govern vol tenir l’anglès com a llengua vehicular

La implantació de l’idioma en el sistema educatiu, prioritari

Per IVÁN ÁLVAREZ

Èric Jover, va presentar les línies estratègiques davant de la Comissió
Èric Jover, va presentar les línies estratègiques davant de la Comissió | El Periòdic
El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, va comparèixer davant la Comissió Legislativa d’Educació, Recerca, Cultura i Esports per exposar les línies estratègiques de la legislatura. Entre les carpetes prioritàries es marca la implementació de l’anglès com a llengua vehicular dins del sistema educatiu andorrà. Segons Jover, la importància d’aquest pas és «innegable, tenint en compte que la gran aposta del Govern és la diversificació i l’obertura de l’economia». 
El ministre va deixar clar que, per vehicular l’anglès en el sistema educatiu «primer cal avaluar el nivell de competències dels docents per marcar les formacions necessàries per  tal de millorar les seves competències i, d’aquesta forma, poder establir un calendari per a la seva introducció». El Ministeri es troba ara en la primera fase d’estudi, és a dir, analitzar el capital humà que es té al professorat i quines són les competències. En aquest sentit, va afegir Jover, la cartera no es marca terminis fins que no s’acabi aquesta feina tècnica prèvia. D’altra banda, el ministre també va explicar que es volen proposar noves titulacions en l’àmbit del turisme, dins de les formacions ocupacionals, les professionals reglades i les universitàries. Des dels grups parlamentaris, PS i SDP van mostrar el seu neguit sobre el progrés de la introducció de l’anglès però també per la continuïtat del sistema educatiu espanyol al país. Per la seva banda, DA i Liberals van valorar que s’iniciï el procés per incloure l’anglès com a llengua vehicular i van admetre que calia tenir en compte la realitat existent. 
Finalment, el ministre d’Educació va reconèixer la existència d’ofertes d’algunes universitats –que va declinar definir i quantificar– interessades en establir-se a Andorra. Jover va afirmar que ara s’està estudiant «què suposaria, què podrien aportar, s’està pensant en les diferents modalitats, com presencial o virtual, i s’avaluarà quin seria l’impacte al sistema».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT