PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

DA obre les portes per «arribar a acords» abans de les comunals

Èric Jover abraça opcions d’aliança amb temes «irrenunciables»

Per IVÁN ÁLVAREZ

Èric Jover, secretari general de DA
Èric Jover, secretari general de DA | El Periòdic
El secretari general de DA, Èric Jover, aprofitant la celebració de l’executiva del partit,va afirmar que el partit demòcrata posa fil a l’agulla de cara a les comunals i treballa per arribar a acords, amb temes «irrenunciables», com l’acostament a Europa, la millora de la funció pública o les propostes demòcrates sobre les transferències i competències dels comuns. 
Jover, però, no va voler mullar-se al voltant de l’opció d’alguns partits parroquials –Ciutadans Compromesos i Unió Laurediana– de no donar suport a DA i va subratllar que «encara és aviat per definir-se perquè s’està fent tota la tasca de negociació i s’ha de definir internament quines opcions d’aliances es prioritzen». Malgrat tot, va reconèixer que «en política és normal que, de vegades, hi hagi certs distanciaments. Cadascú és lliure i nosaltres mantenim les portes obertes per sumar i ser transversals». A més, va fer la seva lectura de la possibilitat de crear-se una plataforma a Sant Julià per enderrocar Montserrat Gil i va dir que «no ens tanquem a cap opció, tot i que es fa feixuc treballar en contra de». 
D’altra banda, el secretari de DA va voler respondre a les acusacions llençades des de l’oposició on asseguraven que el Govern havia dibuixat «100 dies de desgovern» i va afirmar que «considerem que són crítiques poc constructives i potser hauríem de reflexionar, no només de la política que s’ha fet des del Govern, sinó també de la que s’ha fet des de l’oposició», va disparar Jover. «Creiem que al Govern s’ha fet molt bona tasca en aquest cent dies, amb una gran capacitat d’adaptació, quan van canviar els plans per una notícia sobrevinguda», va afegir en referència a la gestió del cas BPA per part de l’Executiu. 
En el tema de les rebaixes de les qualificacions del país i de les entitats financeres, el secretari general demòcrata es va mantenir en la línia de discurs taronja i va argumentar que «és molt fàcil criticar el tema dels ratings, però està clar que hem tingut una situació important que ha afectat al sector financer i que té les seves conseqüències en el tema. Si el Govern no hagués actuat com ho ha fet i des del grup parlamentari no s’haguessin adoptat les mesures que s’han adoptat, segurament estaríem parlant d’una baixada dels ratings molt pitjor».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT