PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

López demana al Govern agilitzar el pacte d’Estat

El president del grup mixt prega que l’oposició pugui tenir «més participació»

Per IVÁN ÁLVAREZ

Pere López, president del grup mixt
Pere López, president del grup mixt | El Periòdic
El president del Grup Mixt, Pere López, va reivindicar ahir la formalització imminent de la proposta de pacte d’Estat, al voltant de l’acord de l’associació amb la Unió Europea, que es va llençar des del PS i que Toni Martí va recollir el dia del seu debat d’investidura, el passat 31 de març.
López va afirmar que esperen que «hi hagi un punt d’inflexió en aquest tema» i que l’Executiu canviï «la metodologia de treball» perquè sigui «diferent, més participativa i amb la suficient informació per tal que els grups parlamentaris puguem treballar, tractar els diferents dossiers i fer les aportacions necessàries». El representant socialdemòcrata va demanar que hi hagi un document signat «que reculli les propostes, les línies vermelles de la negociació amb la Unió Europea, més formalisme, més rigor i més serietat política»
El president del grup mixt va afegir que «ara, a la tardor, arriba un calendari on s’han de prendre decisions importants, aquest escenari s’ha de superar i entenem que Martí ha de formalitzar ja la proposta de pacte d’Estat i que no es pot endarrerir més en el temps». Fa uns dies, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va refredar aquest pacte d’Estat assegurant que no eren necessaris «exercicis de grandiloqüència» ja que el més important en aquest dossier és «treballar, que totes les parts siguin lleials i que hi hagi un consens per anar a Brussel·les amb una sola veu». En aquest sentit, Pere López va reconèixer que hi poden haver certes dissonàncies entre la voluntat de Saboya i Martí, però que, normalment, «la iniciativa correspon al cap de Govern, confiem en la seva paraula i s’ha d’imposar el seu criteri»
 
Preguntes al Govern/ D’altra banda, Pere López i Gerard Alís van presentar una demanda d’informació al Govern i diverses preguntes amb resposta escrita. En la demanda presentada, López sol·licita «el detall de l’abast dels encàrrecs efectuats per les autoritats andorranes competents –Govern, INAF o AREB- a l’empresa PricewaterhouseCoopers (PwC)». 
Els socialdemòcrates volen conèixer l’abast d’aquests encàrrecs «en relació als controls d’AML dels clients de BPA i el detall dels costos de l’encàrrec efectuat, concretament la xifra meritada fins a data d’avui i una previsió dels costos que encara es poden generar fins a la finalització dels treballs».
Pel que fa a les preguntes amb resposta escrita presentades per Gerard Alís, són qüestions relatives als actius pertanyents al fons de reserva de jubilació de la CASS dipositats i gestionats per BPA. D’aquesta manera «es vol dilucidar quin és l’import total del fons de jubilació de la CASS o quin control s’està realitzant sobre la gestió d’aquests fons», entre d’altres aspectes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT