PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Daniel Clark, al caure

L’ala-pivot anglès es convertirà en la primera incorporació del BC MoraBanc per a la propera temporada

Per ALBERT CANES

Daniel Clark llluita un rebot amb Marcus Landry, en el partit d’aquesta temporada entre el CAI Saragossa i el Montakit Fuenlabrada.
Daniel Clark llluita un rebot amb Marcus Landry, en el partit d’aquesta temporada entre el CAI Saragossa i el Montakit Fuenlabrada. | EL PERIÒDIC
Daniel Clark serà el primer reforç del BC MoraBanc Andorra per a la temporada 2015-16. Així ho anunciarà durant les properes hores el club, que ahir ja ho tenia gairebé tancat i estava a l’espera de poder realitzar l’anunci, que finalment es va retardar. En un principi, serà avui quan l’entitat oficialitzi el fitxatge de l’anglès. 
 
Clark és un ala-pivot de 2,10 metres d’alçada i 26 anys --en farà 27 al setembre-- que destaca per la seva capacitat de llançament exterior i per la seva presència física en el joc interior. Ha passat gairebé tota la seva etapa de formació a l’Estudiantes, amb qui va debutar a l’ACB la temporada 2006-07, i després de set anys al conjunt madrileny, i dues temporades entremig a LEB Or amb el Breogan, va passar al Laboral Kutxa. L’anglès va jugar-hi només un partit i va abandonar l’equip a causa d’una lesió al genoll que el va deixar una temporada sense competició. 
 
El passat curs va ser a un Montakit Fuenlabrada que només va assolir vuit triomfs en tota la temporada, però Clark va marcar els seus millors registres com a jugador ACB, amb una mitjana de 8,4 punts i 4,5 rebots per partit. És un jugador que té molta experiència a la Lliga Endesa, però encara té projecció de millora i no ha tocat el seu sostre de màxim nivell ja que està en una edat òptima. Aquests són dos factors que Joan Peñarroya valora molt positivament. A més a més, Clark és un dels internacional de la selecció de Gran Bretanya amb més pes. Va debutar amb l’absoluta el 2009, i ha estat present en cada cita, inclosos els Jocs Olímpics del 2012 i l’Eurobàsquet del 2014 d’Eslovènia, en el qual també va assumir protagonisme. Tot i això, la seva selecció no jugarà l’Europeu d’aquest estiu ja que no es va classificar, per la qual cosa podrà fer la pretemporada amb el MoraBanc amb tota normalitat. 
 
Dos mesos després de finalitzar la temporada, el MoraBanc realitzarà la primera incorporació, i manté prou marge encara per a l’inici de la competició de la Lliga Endesa per seguir incorporant jugadors. Clark se sumarà a Víctor Sada, Vojdan Stojanovski, David Navarro, Betinho Gomes i Thomas Schreiner en els jugadors que conformen la plantilla tricolor per al curs vinent i l’anglès serà el primer jugador interior confirmat. 
 
També sonava a Badalona

Segons van publicar ahir alguns mitjans digitals, el FIATC Joventut també va arribar a mostrar interès per Clark, i fins i tot que el jugador anglès ho mirava amb bons ulls, tot i que l’entitat tricolor es va avançar per caçar a l’ala-pivot abans que ho pogués fer qualsevol altre equip. Qui sí que no té pràcticament opcions de fitxar el MoraBanc és Albert Miralles, que vol quedar-se a la Penya i l’equip li ha ofert renovar el seu contracte. 
 
Per aquest motiu, el club tricolor se centra en Marcus Lewis, que depèn de la decisió de Nathan Jawai respecte si es vol quedar a Andorra o no. L’australià té la intenció de jugar a un equip d’Eurolliga i sembla més fora que dins del Principat. Malgrat que de moment no hi ha res confirmat, el nom del nord-americà pot prendre més força en els propers dies per venir a Andorra. Per ara, però, no hi ha hagut més contactes amb l’ex del Múrcia. 
 
Pendents de Jawai i Bogdanovic

Els dos jugadors subjectes al dret de tanteig i pels quals el MoraBanc ha presentat una oferta de renovació, tenen fins divendres de la setmana vinent, dia 31, per decidir si volen seguir o no a les files del conjunt tricolor. En cas que no desitgin seguir vestint la samarreta del MoraBanc, el club mantindrà els seus drets de l’ACB de cara a la temporada vinent i per la qual cosa si els jugadors tenen intenció de tornar a la lliga espanyola hauran de negociar abans un acord amb el conjunt presidit per Gorka Aixàs. De cara al curs 2016-17 ja podrien tornar sense cap compromís a la Lliga Endesa ja que l’equip tricolor només manté els drets ACB en el 2015-16. 
 
Per la seva part, segueix sense haver-hi novetats respecte a Marc Blanch i Shaun Green. El capità del MoraBanc espera una oferta de renovació del club, que busca tenir una plantilla més definida per decidir si interessa renovar-lo o no. El nord-americà es troba en la mateixa posició, tot i que el seu nom està en l’òrbita de l’Iberostar Tenerife.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT