PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Purito segueix reservant-se per optar a fer el triplet

El resident català es deixa més de vint minuts respecte el guanyador de l’etapa i en la general es troba a més d’una hora de Froome

Per JOAN JOSEP BLASCO

Purito xerra amb Quintana, amb Froome al mig, abans de l’etapa.
Purito xerra amb Quintana, amb Froome al mig, abans de l’etapa. | Stefano Redanllini / Reuters
La primera etapa als Alps va portar alguns moviments. El líder, el britànic Chris Froome (Sky), va aguantar sense problemes els atacs que van realitzar els seu rivals de cara a ser al caixó més alt del podi de París. Per la seva part, Joaquim Purito Rodríguez (Katusha), continua esperant el seu moment. No li preocupen les distàncies amb el primer. Es vol deixar veure quan el terreny li sigui més propici per poder optar a la tercera victòria en aquest Tour de França.
 
La jornada transcorria entre Digne-les-Bains i Pra Loup, amb un recorregut de 161 quilòmetres. Era la primera batalla per tractar de desbancar a Froome. Alberto Contador  (Tinkoff-Saxo) va provar-ho al col de la Colle, però l’atac deseguida va ser reprimit pel Movistar i l’Sky. En aquesta ascensió el nord-americà Tejay van Garderen (BMC), tercer de la general, va baixar de la bicicleta per malaltia, confirmant el seu abandonament. Al Col d’Allos, el port més alt (2.250 m) d’aquesta edició, es retirava un altre il·lustre, l’actual campió del món, el polonès Michal Kwiatkowski (Etixx-Quick Step.).
 
Ni Vincenzo Nibali (Astana) ni Nairo Quintana (Movistar) van poder sorprendre Froome, sempre atent. En el descens Contador patia una caiguda i es va canviar la bicileta amb el seu company Peter Sagan. Els ¡ rivals van aprofitar per agafar avantatge i el de Pinto ja es troba a 6.40 minuts del mallot groc. En la darrera ascensió, a tres quilòmetres de meta, Quintana va tornar a intentar-ho, però Froome va respondre a la perfecció i van acabar entrant amb el mateix temps. La victòria va ser per a l’alemany Simon Geschke (Giant), que assoleix la seva primera victòria al Tour. El corredor teutó va ser el més ràpid d’una escapada que havia arribat a comptar amb 23 unitats. Purito va tornar a no deixar-se veure, ja que espera tenir el terreny adient per lluitar per un triomf d’etapa. Va aribar a 21.05.
 
En la general ja es troba a 1.02.19 hores de Froome, que té a Quintana a 3.10 minuts i a un altre component de l’equip Movistar, Alejandro Valverde, a 4.09. El murcià es col·loca en el tercer lloc del podi provisional per la retirada de Van Garderen. La divuitena etapa es disputa avui entre Gap i Saint-Jean-de-Maurienne (186,5 km). El traçat compta amb 7 ports, dels qual el més destacat és el Glandon, tot i que està massa lluny de l’arribada.
PUBLICITAT
PUBLICITAT