PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Laika denuncia els propietaris del gos que va morir per calor al cotxe

El ca va passar moltes hores tancat dins del vehicle i es va asfixiar

Per E. J. M.

El gos víctima del cop de calor.
El gos víctima del cop de calor. | EL PERIÒDIC
L’entitat Laika, que defensa els drets dels animals, presentarà aquest matí una denúncia contra el o els propietaris del gos que fa uns dies va morir a Canillo a causa de la calor, ja que el van deixar hores tancat dins d’un vehicle. Els representants de Laika presentaran la denúncia contra persona desconeguda ja que no tenen identificat el propietari –era un visitant– per maltractament. La denúncia es presentarà aquest matí al departament d’Agricultura.

El gos, un cadell de llaurador, va passar hores dins del cotxe, amb les finestres apujades, sense un bri d’aire. Cap a les tres de la tarda, una noia ho va veure i va alertar la Policia i els Bombers, que van haver de trencar un vidre per treure l’animal de dins. Tot i que el van intentar reanimar –aleshores va aparèixer l’amo– i el van traslladar immediatament a un centre veterinari, el gos va morir.

Contra l’actitud de l’home no s’hi pot fer res si no hi ha una denúncia, i per això Laika s’ha decidit a presentar-ne una. L’acció s’emmarca dins de la campanya de sensibilització promoguda per l’entitat per a que el codi penal inclogui el delicte de maltractament a un animal, un comportament que ara només se sanciona amb una multa econòmica.

Ahir mateix es va difondre que un veí de Lleida va ser denunciat per la Guàrdia Urbana de Tarragona per un delicte contra la flora i la fauna per abandonar el seu gos en condicions que podien fer perillar la seva vida. L’home va deixar el gos a l’interior del seu cotxe amb dues finestres un pèl abaixades. Els agents responien a un avís quan van veure l’animal i van procedir a treure’l de l’interior del cotxe i dur-lo a un centre veterinari. En aquest cas, el gos sí ha sobreviscut.

MÉS DE 2.000 FIRMES / D’altra banda, degut al cas d’un home que va ofegar una dotzena de gats i la denúncia pública de Laika, la plataforma Andorra gats i gossos va engegar una campanya de recollida de firmes per demanar al Govern que inclogui el maltractament animal al codi penal. Ahir al vespre ja s’havien aconseguit unes 2.500 signatures.

GOSSOS SALVATS A AiXIRIVALL / Ahir també vam saber que la crescuda del riu d’Aixirivall va atrapar cinc cans d’una gossera privada que hi ha al poble d’Aixirivall. Els Bombers d’Andorra els van anar a treure i, per sort, estaven en bon estat de salut. Els animals han estat traslladats a la gossera pública, la de Govern.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT