PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Purito és nou líder de la muntanya però no pot sentenciar al Glandon

Purito perd els punts de la darrera ascensió i les opcions de victòria per no haver pogut menjar

Per JOAN JOSEP BLASCO

Julián Arredondo, Joaquim Rodríguez i Pierre Rolland durant la divuitena etapa.
Julián Arredondo, Joaquim Rodríguez i Pierre Rolland durant la divuitena etapa. | ERIC FEFERBERG
La classificació general ja no és una preocupació per a Joaquim Purito Rodríguez (Katusha). Ja fa dies que no ho és. Té dos objectius a complir. El primer, el de ser el guanyador de la muntanya d’aquest Tour de França. Ahir es va col·locar líder. I el segon, aconseguir la tercera victòria en aquesta edició, repetint els èxits aconseguits al mur d’Huy i a Plateau de Beille.
 
El recorregut de la jornada transcorria entre Gap i Saint Jean de Maurienne, de 186,5 quilòmetres. El resident català es va col·locar en el grup d’escapats format per una vintena de corredors, aprofitant que de cara a la general els primers de la taula no l’han de tenir en compte. Va puntuar en els primers ports de tercera i segona categoria, però es va desmarcar en el millor, el Glandon, engolit ja en el pilot, el que no li va permetre sumar uns punts importants. Aquests els va aconseguir el francès Romain Bardet (AG2R), el guanyador de l’etapa. Tots dos estan empatas al capdavant de la classificació de la muntanya amb 68 punts, però el de Parets del Vallès és primer perquè suma dues victòries en aquesta edició. Per darrera són Jakob Fuglsang  amb 64, Chriss Froome (61) i Serge Pauwels (55).
 
Se li va escapar una ascensió que li hauria posat molt de cara ser a París amb el mallot de punts vermells. Però la jornada li va passar factura, obligat a controlar els atacs dels rivals, els forats que va voler tapar i el fet de no haver pogut menjar. «És una pena, perquè sentia que era un bon dia per lluitar per la victòria», assegurava Purito, que lamentava profundament l’oportunitat que se li va escapar: «Estic content i trist a la vegada. Em trobava bé, però en una fuga tan gran era molt complicat controlar-ho tot. El meu objectiu era coronar el Glandon i agafar els 25 punts del cim, però no ha pogut ser». Té clar que en les etapes alpines que queden «l’objectiu és sumar el màxim número de punts possible per intentar arribar a París amb el mallot de pics. Per això haurem de posar-nos en les fugues perquè sinó és impossible aconseguir aquest mallot» i «si a més cau alguna victòria d’etapa millor que millor».
 
Va finalitzar el dia a 14.26 minuts de Bardet. En la general no es van produir canvis i es troba en la 29a posició a 1.14.43 hores del líder, Froome. Avui es disputa la dinovena etapa entre Saint Jean de Maurienne i la Toussuire, amb un traçat de 138 km, amb un final en alt de 18 km al 6,1%.
PUBLICITAT
PUBLICITAT