PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ramírez, Tudó i Arias, als Campionats del Món

Cadascun dels tres nedadors nacionals competirà en dues proves

Per JOAN JOSEP BLASCO

Ramírez (dreta), al podi com a guanyadora al Campionat de Catalunya.
Ramírez (dreta), al podi com a guanyadora al Campionat de Catalunya. | FAN
Els Campionats del Món de Kazan (Rússia) van donar el tret de sortida la setmana passada. Com és habitual en aquest esdeveniment els primers dies de la competició estan dedicats a la natació sincronitzada, les aigües obertes, els salts i el wateropolo. A partir de diumenge serà el torn de la natació, on hi participaran tres andorrans.
 
Mònica Ramírez «és la que arriba més forta i amb més opcions», com admet el director tècnic de la Federació Andorrana de Natació, Sergio Rayo. Disputarà les proves de 50 metres esquena i els 100 lliures. Nàdia Tudó ho farà en els 50 i 200 lliures; i Pol Arias en els 800 i 1500 lliures. L’objectiu de tots tres serà el mateix: «Buscarem que facin les seves millors marques. Això comportarà que hauran d’aconseguir rècords d’Andorra».
 
Rebaixa de marques

Les nedadores andorranes van estrenar-se al Festival Olímpic de la Joventut Europea de Tbilisi (Geòrgia). Totes dues van aconseguir la seva millor marca personal. En les sèries dels 100 metres esquena, Lea Ricart va concloure en la 26a posició amb un registre d’1.10,22 minuts, mentre que Laia Rodríguez va ser 30a amb 1.13,93. La més ràpida de les sèries va ser l’eslovena Janka Jamsek (1.04,21).
 
Ramírez, campiona

Les instal·lacions del CN Mataró van acollir els Campionats de Catalunya absolut i júnior d’estiu. En la delegació andorrana va destacar Mònica Ramírez, que es va proclamar campiona en sènior. En júnior Èric Fernàndez va ser subcampió.
 
Ramírez va aconseguir el títol en els 100 metres esquena. Era primera amb un temps d’1.06,03 minuts. Va ser la prova en la que més va destacar. En els 50 finalitzava cinquena, mentre que en els 50 i 100 lliures ocupava el 12è i 13è lloc, respectivament. Per la seva part Fernàndez era segon en els 50 lliures en categoria júnior, amb un registre de 24,78 segons, el que significa un nou rècord d’Andorra de disset anys. En els 50 braça va fregar el podi, sent quart. En els 100 era sisè i en els 100 lliures 17è.
 
Altres dos nedadors andorrans van estar a prop de les medalles. Bernat Lomero era quart en els 50 papallona, aconseguint una millor marca personal, com en totes les proves en les que va competir a Mataró. Èric Areny ocupava la mateixa posició en els 200 esquena, obtenint també el seu millor crono en la distància. La resta de representants del Principat es van quedar lluny de les places de podi.
PUBLICITAT
PUBLICITAT